Κρίθηκαν επικίνδυνα – Κόβονται δέντρα σε Πολύδροσο και Γάζι

Petite Perle 300×250

Τα πεύκα στις Εργατικές Κατοικίες τα κατέστρεψε κλάδεμα ιδιώτη

Στην κοπή τριών δέντρων στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου αναμένεται να προχωρήσει η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Μαλεβιζίου.

Τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ενέκρινε ομόφωνα το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, που εξέτασε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες.
Η εισήγηση της υπηρεσίας Πρασίνου αφορά σε δέντρα που βρίσκονται στην πλατεία στο Πολύδροσο, στην οδό Ρίτσου, στο Γάζι, και στην Αγία Μαρίνα έξω από το δημοτικό σχολείο και στην αναλυτική της έκθεση αναφέρει τους λόγους που πρέπει να κοπούν.

Πολύδροσο

Το θέμα όχι με το ένα αλλά με τα τρία πεύκα στην παιδική χαρά του Πολύδροσου απασχόλησε ιδιαίτερα την Κοινότητα Γαζίου καθώς η παρούσα έκθεση ανέφερε την αναγκαιότητα κοπής τριών δέντρων, ενός ξερού πεύκου (Pinus halepensis) άρα και επικίνδυνου για τα παιδάκια και άλλων δύο προσωρινά εύρωστων εντός και εκτός της παιδικής χαράς στις Εργατικές Κατοικίες.
Το ζήτημα με αυτά δυστυχώς προκλήθηκε μετά από κλάδεμα στο παρελθόν (προ διετίας) εντός Σαββατοκύριακου, από κάποιο ιδιώτη χωρίς συνεννόηση με την υπηρεσία πρασίνου.
Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, όπως υπογραμμίζεται «είναι η διαμόρφωση μιας κόμης εντελώς ανισόρροπης, επιδεινώνοντας αφενός την κλίση τους και καθιστώντας τα επικίνδυνα για διερχόμενους πεζούς και οχήματα.
Επιπλέον δημιούργησαν ιδιαίτερα άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα το οποίο δε δύναται να αναστραφεί λόγω του είδους του δέντρου, που αν κοπεί η κορυφή του μεγαλώνει μόνο προς το πλάι, οπότε μακροπρόθεσμα το πιθανότερο είναι να οδηγηθούν σε ξήρανση».
Παρά την εισήγηση της υπηρεσίας Πρασίνου η κοινότητα συμφώνησε μόνο στην κοπή του ξερού Πεύκου στην παιδική χαρά Πολύδροσου.
Για τα άλλα δύο, προτάθηκε να γίνουν ενέργειες για να σωθούν με εκ νέου κλάδεμα.
Εάν μακροπρόθεσμα οδηγηθούν σε ξήρανση η κοινότητα συμφωνεί να προχωρήσει η υπηρεσία πρασίνου σύμφωνα με την εισήγηση της στην κοπή τους και προτείνετε άμεση αντικατάσταση στη συνέχεια.

Κοπή πεύκου επί της οδού Γ. Ρίτσου στο Γάζι

Στην οδό Γ. Ρίτσου στο Γάζι, φύεται πεύκο εντός της δημοτικής οδού. Η θέση φύτευσης του δέντρου είναι λανθασμένη. Ναι μεν βρίσκεται στην άκρη του δρόμου αλλά με τον κορμό να βρίσκεται μέσα στο τοιχίο του παρακείμενου ακινήτου δημιουργώντας πρόβλημα στατικότητας στον ιδιοκτήτη του.

Κοπή καζουαρίνας Αγ. Μαρίνα

Τέλος, στο δημοτικό σχολείο του οικισμού Αγίας Μαρίνας επί της οδού Στεφανογιάννη απέναντι από τον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας, βρίσκεται δέντρο καζουαρίνας το οποία φράζει τις υδρορροές και 3 επιπλέον δημιουργεί θέματα υγρασίας στο ταβάνι της αίθουσα διδασκαλίας με την οποία εφάπτεται, αναγκάζοντας το δήμο να επαναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στην εν λόγω αίθουσα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ