Φραγκίσκος Παρασύρης: Το Κέντρο Υγείας Χάρακα εκπέμπει SOS

Petite Perle 300×250

Παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στους κατοίκους 52 χωριών της Δημοτικής Ενότητας Αστερουσίων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και Κόφινα του Δήμου Γόρτυνας, το Κέντρο Υγείας  Χάρακα, αποτελεί βασική δομή της πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό Ηρακλείου. Τα τελευταία, όμως, χρόνια οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του, καθώς οι 4 γενικοί ιατροί που υπηρετούν, αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες, ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις αναγκάζονται να εφημερεύουν για 2 συνεχόμενα 24ωρα, γεγονός που τους επιφορτίζει ιδιαίτερα, περιορίζοντας τα ανθρώπινα όρια των δυνατοτήτων τους.

Σε πρόσφατη συνάντηση με τους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας, παρουσία και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δήλωσε πως: «για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγήςη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να ενισχυθεί. Πιστεύουμε ότι χρειάζονται νέα κίνητρα στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, νέες ειδικότητες και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να στηρίξουμε αυτόν  το βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους, όπως κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα Ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείαςυπό δημόσια εποπτεία. Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην χαρτογράφηση του πληθυσμού, για να αποκτηθεί γνώση η οποία θα κατευθύνει τη κάλυψη των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό παραϊατρικό προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες».

Έχοντας διατελέσει και Γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ο Φραγκίσκος Παρασύρης σε διεξοδική συζήτηση με τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας εξήρε το έργο που επιτελούν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, σε έκτακτες καταστάσεις, που άλλοτε βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλοτε δεν δημοσιεύονται, επιτελείται ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο, για το οποίο όλοι έχουμε την υποχρέωση να κινηθούμε άμεσα, προκειμένου να στηρίξουμε τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι οριακή. Η πολιτεία οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Προσωπικά και συλλογικά θα είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας, με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα παρέμβασης».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ