Αυτά είναι τα επιδόματα που αυξάνονται – Όλη η λίστα

Petite Perle 300×250

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, μέσα στον Απρίλιο η εφαρμογή

Δέκα αναπηρικά επιδόματα θα αυξηθούν κατά 8% με διαδικασίες-εξπρές μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ελληνική οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική».

Οι δικαιούχοι των αναπηρικών επιδομάτων είναι 200.000 και θα δουν τις αυξήσεις σύντομα, εντός του Απριλίου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ «επέλεξα ως τελευταία, συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας την άμεση αύξησή τους κατά 8%. Ενισχύοντας, έτσι, σχεδόν 200.000 συμπολίτες μας».

Επομένως, η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να πάει με διαδικασίες-εξπρές στη Βουλή, πριν κλείσει λόγω των εκλογών 2023. Υπενθυμίζεται ότι το Κοινοβούλιο θα παραμείνει ανοιχτό το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, οπότε και θα κλείσει λόγω Πάσχα, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα διαλύσεως της Βουλής θα θυροκολληθεί είτε τη Δευτέρα 24 Απριλίου είτε την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Τα 10 αναπηρικά επιδόματα που θα αυξηθούν κατά 8%
Επίδομα κίνησης.

-Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ.
-Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία.
-Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση.
-Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου.
-Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS).
-Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων.
-Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης.
-Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.
-Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ