ΗΠΑ: O Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος στο δικαστήριο

Petite Perle 300×250

Ιστορικές στιγμές ζουν οι ΗΠΑ και ο δυτικός κόσμος, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ τελεί υπό αστυνομική κράτηση και εξετάζεται στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, ενόψει της απαγγελίας κατηγοριών εις βάρος.

Είναι επισήμως ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες όταν εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει περισσότερες από 30 κατηγορίες που σχετίζονται με επιχειρηματική απάτη, αλλά το κατηγορητήριο παραμένει σφραγισμένο.

Στις 21.35 (ώρα Ελλάδας) ήταν σε εξέλιξη η απαγγελία κατηγοριών κατά του Τραμπ στο δικαστήριο.

Αθώος δήλωσε ο Τραμπ για τις 34 κατηγορίες που τον βαρύνουν σε ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, όπως δήλωσε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν ερευνά τον Τραμπ σε σχέση με τον φερόμενο ρόλο του σε ένα σχέδιο πληρωμής και συγκάλυψης χρημάτων που αφορούν Στην πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς, το οποίο χρονολογείται από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του έχουν ήδη επιτεθεί στον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ – και μια διαφημισμένη ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στο Μαρ-α-Λάγκο θα δώσει πιθανότατα στον Τραμπ περισσότερες ευκαιρίες να ισχυριστεί ότι υφίσταται πολιτική δίωξη.

Βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση

Το CNN αναφέρει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένεται να φορέσει χειροπέδες, καθώς θα περιβάλλεται από ένοπλους ομοσπονδιακούς πράκτορες για την προστασία του.

Αφού του απαγγελθούν κατηγορίες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Είναι επίσης πιθανό να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Κανονικά, ένας κατηγορούμενος που αφήνεται ελεύθερος θα έβγαινε από τις μπροστινές πόρτες, σχολιάζει το CNN, αλλά η Μυστική Υπηρεσία θα θελήσει να περιορίσει τον χρόνο και τον χώρο όπου ο Τραμπ βρίσκεται δημοσίως.

Αντ' αυτού, λοιπόν, μόλις τελειώσει η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, ο Τραμπ αναμένεται να περπατήσει και πάλι μέσα από τον δημόσιο διάδρομο και στους διαδρόμους προς το γραφείο του εισαγγελέα, στο σημείο όπου θα περιμένει η αυτοκινητοπομπή του.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο, ώστε να επιστρέψει στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου έχει προγραμματίσει εκδήλωση για το βράδυ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ