Μητροκτονία στην Θεσσαλονίκη: Ο 34χρονος σκότωσε την μητέρα του για μία αποζημίωση

Petite Perle 300×250

Μία αποζημίωση 60 χιλιάδων ευρώ φέρεται να είναι το κίνητρο της άγριας δολοφονίας 71χρονης από τον 34χρονο γιο της που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πριν από δέκα χρόνια, ο πατέρας της οικογένειας παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Έπειτα από πολυετή δικαστική διαμάχη, η οικογένεια έλαβε πρόσφατα αποζημίωση ύψους 60 χιλ. ευρώ. Oμως, η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, καθώς η μητέρα είχε ψυχολογικά θέματα, ενώ και ο γιος έδειχνε σημάδια έντονης πολυετούς κατάθλιψης.

Ο 34χρονος εργαζόταν σε μεγάλη βιομηχανία στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, από όπου απολύθηκε πρόσφατα. Στη συνέχεια, βρήκε δουλειά στα γειτονικά Κουφάλια, αλλά παρέμεινε ερμητικά κλειστός στον εαυτό του. Είχε ελάχιστους φίλους, ενώ πριν από μερικούς μήνες έκανε δεσμό με κοπέλα από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Η άγρια δολοφονία

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου, ο 34χρονος έβαλε τη μητέρα του στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει πριν από 1,5 μήνα. Λίγο πριν βγουν από το χωριό, σταμάτησαν κοντά στα κοιμητήρια. Προφανώς εκτυλίχθηκε καβγάς με αντικείμενο τα χρήματα της αποζημίωσης που έλαβαν από το δυστύχημα του πατέρα. Γύρω στις 20:30, ο γιος έβγαλε κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα και από τη θέση του οδηγού πυροβόλησε στο πρόσωπο τη μητέρα του με αποτέλεσμα σχεδόν να την αποκεφαλίσει.

Στη συνέχεια, κατέβηκε ατάραχος, περπάτησε μέσα στο χωριό για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, χαιρετώντας και μιλώντας με συγχωριανούς του, πήγε στο σπίτι του και… «εξαφανίστηκε». Την σορό εντόπισε το πρωί της Τρίτης, υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, ο οποίος εργάζεται κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του θύματος και του δράστη, εντοπίστηκε ένα ακόμη όπλο, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο 34χρονος πήρε μαζί και τα χρήματα πριν αποχωρήσει.

Τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν την πορεία που ακολούθησε μετά το στυγερό έγκλημα, αλλά κυρίως για να μαζέψουν στοιχεία για το πού μπορεί να πήγε φεύγοντας από το σπίτι.

«Η 71χρονη ήταν καλός άνθρωπος»

Η κοινωνία της Χαλκηδόνας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 34χρονος αναζητείται για την δολοφονία της μητέρας του. Σε δηλώσεις της, μια κάτοικος της περιοχής που γνώριζε την οικογένεια, είπε «η 71χρονη ήταν πολύ καλή. Αγαπούσε πολύ το παιδί της γιατί τον είχε μοναχογιό. Η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα μετά τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο».

«Ο γιος της είναι πολύ καλό παιδί. Ήπιο και μιλούσε με όλους. Όποτε μιλούσα με την 71χρονη έλεγε πάντα τα καλύτερα για το παιδί της. Ζούσαν μαζί στο ίδιο σπίτι. Η γυναίκα ανυπομονούσε να κάνει εγγόνια», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ