Δεν το ήθελε κανείς! Άγονος ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Παντάνασσας

Petite Perle 300×250

Θα γίνει εκ νέου δημοπράτηση

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε το έργο για τον εξοπλισμό του αλιευτικού καταφυγίου της Ροδιάς.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου έγινε πέρυσι το Νοέμβριο, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να πλειοδοτήσει το έργο!

Ως εκ τούτο ο διαγωνισμός κρίνεται άγονος και τώρα ο  δήμος Μαλεβιζίου, και η τεχνική υπηρεσία ψάχνουν τρόπο να το  επαναδημοπρατήσουν.

Αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Μενέλαο Μποκέα για αυτό  το ζήτημα έγινε την περασμένη εβδομάδα, στο δημαρχείο, προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου.

Το ενδιαφέρον με αυτή την υπόθεση είναι ότι όλα ήταν έτοιμα από το 2020.

Η εξασφάλιση δηλαδή της χρηματοδότησης ύψους 150.000 από το ΕΣΠΑ αλλά και τα τεύχη δημοπράτησης.

Η καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας κατά δύο ολόκληρα έτη κόστισε ακριβά στον Δήμο διότι στο μεσοδιάστημα υπήρχε και ένας αστάθμιστος παράγοντας που δεν είχε υπολογίσει κανείς.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που  άλλαξε  άρδην τις  τιμές των υλικών.

Οι  αυξήσεις και με δεδομένες και τις εκπτώσεις που θα δινόντουσαν από τις εταιρείες, δεν έκαναν ελκυστικό το έργο,   τουλάχιστον αυτή η εξήγησε δίνεται από τη δημοτική αρχή. 

Με απλά λόγια το έργο προϋπολογισμού ύψους 150.000 ευρώ και μάλιστα για εξοπλισμό κι όχι κατασκευαστικές εργασίες κρίθηκε ότι δεν είναι συμφέρον, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον δήμο Μαλεβιζίου. 

Η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν ικανοποιεί κανέναν και μάλιστα έχει προκαλέσει γκρίνια και εντός, διότι το έργο αυτό πέρα από το γεγονός ότι είναι απολύτως αναγκαίο, είχε πολυδιαφημιστεί κιόλας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της σύσκεψης εκφράστηκε η αγωνία των μελών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς ορισμένα θέματα,  όπως ο φωτισμός επείγει.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου, Μανώλης Γενναράκης, ερωτηθείς από τη Φωνή του Μαλεβιζίου, ανέφερε ότι η καθυστέρηση στη διαδικασία της δημοπράτησης του έργου οφείλεται στον φόρτο εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο ίδιος ευελπιστεί ότι θα λήξει σύντομα αυτή η ιστορία και θα βρεθεί φόρμουλα να γίνει η επαναδημοπράτηση, σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε από τον κ. Μποκέα.

Το πώς θα γίνει η εκ νέου η διαδικασία είναι κάτι που θα φανεί όπως και σε ποια κατεύθυνση  θα είναι οι αλλαγές.

Τι προέβλεπε το έργο – Πότε χρηματοδοτήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τον Δήμο Μαλεβιζίου ύψους 150.000,00€ έγινε τα τέλη του 2020, όταν η πρότασή του εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, και  συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020».

Το έργο προέβλεπε  την «Αντικατάσταση εξοπλισμού Αλιευτικού Καταφυγίου Παντάνασσας» για να  ανταποκρίνεται στις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των χρηστών και επισκεπτών της Παντάνασσας.

Η σύμβαση του έργου προέβλεπε:

– νέα αυτοματοποιημένα pillars (συσκευές παροχής ρεύματος – ύδατος)

– νέα φωτιστικά σώματα και ιστούς σύγχρονης τεχνολογίας

– έξυπνα ηλιακά παγκάκια – info kiosks για την εξυπηρέτηση του κοινού με φωτοβολταϊκά στοιχεία που τα καθιστούν ενεργειακά αυτόνομα-

 -νέα καλύμματα φρεατίων με σύνθετο υλικό υψηλής πυκνότητας και αντοχής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου προβλεπόταν και αντικατάσταση της εσχάρας (γλίστρας) ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε ακριβώς δύο χρόνια μετά την  ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στις 21/10/22.

 Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών ήταν   στις  09/11/2022  και όπως προαναφέρθηκε δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Φωνή του Μαλεβιζίου" στις 6/4/2023

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ