Ραγδαίες εξελίξεις στην Κιβωτό: Δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου σε βάρος του π. Αντώνιου

Petite Perle 300×250

Η ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντώνιου αφορά σε ένα κακούργημα και σε ένα πλημμέλημα – Διώξεις για πλημμελήματα ασκήθηκαν και σε βάρος συνεργατών του

Αντιμέτωπος με ανακριτή βρίσκεται πλέον ο πατέρας Αντώνιος, καθώς η Εισαγγελία της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του επικεφαλής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» για τα αδικήματα της κακουργηματικής κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή, αλλά και του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδυνάμων.

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα ασκήθηκε και σε βάρος 7 συνεργατών του ιερέα για το σκέλος που αφορά σε κακοποιήσεις εντός των δομών της «Κιβωτού» και αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ωστόσο, η δικογραφία θα διαχωριστεί και το σκέλος που αφορά στην κακουργηματική πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης οδηγείται σε ανακριτή που θα καλέσει σε απολογία τον πατέρα Αντώνιο, ενώ το κομμάτι που αφορά στα πλημμελήματα διαχωρίστηκε, επειδή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Η υπόθεση θα συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα, δηλαδή τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης, αλλά και εργαζόμενους σε αυτή. Για το λόγο αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Τι ανέφερε στο υπόμνημα του ο πατέρας Αντώνιος

Απάντηση σε όσα του καταλογίζονται είχε δώσει μέσω εγγράφων εξηγήσεων στις εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ο πατέρας Αντώνιος. «Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού» φέρεται να αναφέρει στις εξηγήσεις που παρέδωσε μέσω των συνηγόρων του.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης είχε υποβάλλει πολυσέλιδο υπόμνημα αφού είχε καταστεί ύποπτος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, καθώς προέκυψαν καταθέσεις που τον τοποθετούσαν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων έπειτα μάλιστα από δικές του εντολές προκειμένου να σωφρονιστούν τα φιλοξενούμενα παιδιά.
Ο πατέρας Αντώνιος έκανε λόγο για προφανείς σκοπιμότητες που τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση, ενώ χαρακτήρισε ψευδείς τις δυο καταγγελίες σε βάρος του. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγούσε, «με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους». Μάλιστα, σημείωσε ότι ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Κιβωτό του Κόσμου διαψεύδεται από τα περισσότερα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης.
«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών» ανέφερε στις εγγραφές εξηγήσεις του και συμπλήρωνε πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».
Κλείνοντας το υπόμνημα του, ο πατέρας Αντώνιος έκανε λόγο για εκμετάλλευση του ζητήματος της δομής σε βάρος χιλιάδων παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτή και καταλήγει: «Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

newsbomb.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ