Σκαφιδαράς: Ψηφίστηκε η αξιοποίηση των εκτάσεων, ανοίγει ο δρόμος για τον ΟΦΗ

Petite Perle 300×250

Αποδεκτή έγινε η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των εκτάσεων στον Σκαφιδαρά, που αφορούν και τον ΟΦΗ.

Μετά από καθυστερήσεις, προχωράει το περίφημο θέμα του Σκαφιδαρά.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Συγκεκριμένα, όπως αναμενόταν, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των εκτάσεων στον Σκαφιδαρά και "ανοίγει ο δρόμος" για τον ΟΦΗ, ώστε να προχωρήσει για τα έργα επέκτασης του ΒΑΚ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Μανώλης Βασιλάκης ήταν αυτός που πήρε το λόγο, παρουσίασε όλα όσα αφορούν στα τρία οικόπεδα στον Σκαφιδαρά και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τον διαγωνισμό.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για το πρώτο βήμα -και το σημαντικότερο- με τη διαδικασία να είναι μακρά, αλλά από τη στιγμή που έγινε αποδεκτή η εισήγηση (όλοι ψήφισαν εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης) μπήκε το πρώτο λιθαράκι και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον διαγωνισμό. Έτσι κι αλλιώς ο ΟΦΗ είναι έτοιμος για τη δική του πρόταση για τον Σκαφιδαρά.

Οι λεπτομέρειες και όσα συζητήθηκαν

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Μανωλης Βασιλάκης ήταν αυτός που πήρε το λόγο, παρουσίασε όλα όσα αφορούν τα τρία οικόπεδα στον Σκαφιδαρά και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τον διαγωνισμό.

Αφού πρώτα έκανε παρουσίαση, στη συνέχεια ανέφερε: 

«Θα γίνει χωριστή εκμίσθωση σε καθένα χωριστά για τη διευκόλυνση του επενδυτή. Ο νόμος προβλέπει ότι η εκμίσθωση μπορεί να προβλέπει μέχρι 50 χρόνια (30 το λιγότερο )και αυτός είναι όρος έγκρισης του μισθωτή. Οι διακηρύξεις θα έρθουν ξανά προς έγκριση και θα αναρτηθούν στο σάιτ της Αποκεντρωμένης ώστε οι επενδυτές να προτείνουν το ποσό μισθώματος, οι εγκαταστάσεις που θέλει να κατασκευάσει ο επενδυτής κτλ. η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο είναι το πρώτο βήμα εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνήσει στην εκμίσθωση. Η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει μελέτη από ορκωτό εκτιμητή που θα λέει το ύψος μισθώματος των ακινήτων.

Αρμόδια για τα κληροδοτήματα στο δήμο είναι η οικονομική επιτροπή. αυτή θα λάβει τρία διαφορετικά σχέδια διαχείρισης για τον καθένα που θα καταθέσει τις προτάσεις του. Οι προτάσεις θα περάσουν από την οικονομική επιτροπή για καθένα από τα τρία ακίνητα».

Ο Νίκος Γιαλυτάκης, Δημοτικός Σύμβουλος παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5», ρώτησε για το θέμα της καταπατημένης έκτασης στο ΒΑΚ και θέλησε να ξεκαθαριστεί για να μην υπάρχουν «σκιές».

Ο κ. Βασιλάκης, απάντησε: «Εξαιρέθηκε η έκταση από την δημοπράτηση ώστε να διευκολύνουμε τους υποψήφιους επενδυτές. Όσα δημοπρατούνται είναι τα "καθαρά" και για τα οποία εκδίδεται οικοδομική άδεια χωρίς προβλήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε:

«Υπήρξε ανοχή για τα "καταπατημένα". Τι μας εμποδίζει να πούμε στη διακήρυξη την αλήθεια και εφόσον πρόκειται να γίνουν και κατασκευές να πάρει και μεγαλύτερες καλύψεις δόμησης. Τι μας εμποδίζει; Η απόφαση μας είναι ευχή προς ναυτιλομένους. Μπορούν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να έρχονται για προετοιμασία το χειμώνα. Αυτός είναι ο σκοπός και πηγαίνετε αργά».

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ