Πύργος Καλλεργών : «Βιάστηκε η Αποκεντρωμένη» είπε ο Μ. Μποκέας

Petite Perle 300×250

Στο Πολιστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας  προσωρινά ο ΟΦΥΠΕΚΑ

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου, για την παραχώρηση χώρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας στον ΟΦΥΠΕΚΑ , προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά η νεοσύστατη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης,    ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της σύμβασης για το έργο της αποκατάστασης του Πύργου Καλλεργών στη Ροδιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την προγραμματική σύμβαση    που είχε υπογραφεί με την υπουργό Πολιτισμού και τον Δήμο Μαλεβιζίου, με την αιτιολογία ότι προσκρούει στις διατάξεις του    ν.3852/2010,    καθώς στην εν    λόγω σύμβαση δε συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 και είναι εν αναμονή της συνεδρίασης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου,  Μενέλαος Μποκέας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο δημοτικό συμβούλιο της 10/4 έκρινε ότι η Αποκεντρωμένη βιάστηκε να ακυρώσει εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο δήμος θα δικαιωθεί και θα γίνει ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Ο κ. Μποκέας επί του θέματος είπε: «Η Αποκεντρωμένη, χωρίς να έχει εξετάσει όλα τα δεδομένα, βιάστηκε να ακυρώσει την απόφαση της σύμβασης για το έργο της Έπαυλης των Καλλεργών.  Ο δήμος προσέφυγε στην ειδική   επιτροπή του άρθρου 152,   και είναι θέμα ημερών να ανακληθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης, για να προχωρήσουμε στην προγραμματική σύμβαση».     

Το σκεπτικό της προσφυγής του δήμου Μαλεβιζίου είναι    ότι η Περιφέρεια Κρήτης, δεν έχει ενεργό ρόλο στο συγκεκριμένο έργο.

Ως προς την προσωρινή φιλοξενία της νεοσύστατης Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης, στην αρχή είχε προταθεί ο χώρος του κοινοτικού καταστήματος Ροδιάς, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον.     

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ