Σωκράτης Βαρδάκης: «Να βρεθεί άμεσα λύση για τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη»

Petite Perle 300×250

 Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την υποστελέχωση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου, Νίκου Ηγουμενίδη, Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου, Μανόλη Θραψανιώτη, Χανίων, Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι στα πρόθυρα διάλυσης, καθώς  χρόνια τώρα βουλιάζει σε ένα αδιέξοδο αναντικατάστατων απωλειών προσωπικού, που προκάλεσαν τη δραματική συρρίκνωσή της. Σήμερα λειτουργεί με 8 μόνιμους υπαλλήλους και 5 συμβασιούχους, με τους τελευταίους να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του έτους από τους 8 μόνιμους υπαλλήλους θα συνταξιοδοτηθούν οι 4, με αποτέλεσμα να μένουν μόλις 4 άτομα για να στηρίξουν τη Βιβλιοθήκη.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει πώς προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώστε να βγει από το αδιέξοδο αναντικατάστατων απωλειών προσωπικού, που προκάλεσαν τη δραματική συρρίκνωσή της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ