Ένα βήμα πιο κοντά ο οδικός άξονας Ηρακλείου- ορεινού Μαλεβιζίου και Μυλοποτάμου

Petite Perle 300×250

Υπεγράφη στις 12 Απριλίου 2023, στην Περιφέρεια Κρήτης,  η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης του τμήματος Αστυράκι-Κυλιστός επί του οδικού άξονα Ηράκλειο – Ανώγεια, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο  Περιφερειάρχης  Σταύρος Αρναουτάκης και ο  εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας.

Το έργο αυτό, είναι στόχος δεκαετιών και αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή, που ελπίζει βάσιμα πια στην ασφαλή πρόσβαση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 809.804,22 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο δρόμος θα έχει πλάτος ένδεκα (11) μέτρα και θα είναι διπλής κατεύθυνσης με στηθαία ασφαλείας,  από το Αστυράκι, όπου προβλέπεται δημιουργία κόμβου, όπως επίσης και στον Κυλιστό, στα όρια της Π.Ε. Ηρακλείου, όπου θα είναι το σημείο κατάληξης του υπό μελέτη έργου.

Το έργο θα αλλάξει τα αναπτυξιακά δεδομένα του δυτικού Μαλεβιζίου και του ορεινού Μυλοποτάμου.

Ήδη μετά την παράδοση του τμήματος Στρούμπουλας – Αστυράκι μήκους 7.800 μ. τον περασμένο Αύγουστο, η πρόσβαση έχει βελτιωθεί θεαματικά.

Ο στόχος έρχεται πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, μετά και την σημερινή εξέλιξη.  Είναι  έργο απαραίτητο για την αναβάθμιση των συνθηκών της οδικής ασφάλειας. Είναι αναγκαίο για την βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, και αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής.

Η μελέτη προβλέπεται να παραδοθεί το αργότερο σε 24 μήνες από την υπογραφή της. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εποπτεύεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή και  του τμήματος Ανώγεια – Σίσαρχα μήκους 2,5 χιλιομέτρων, τον περασμένο Δεκέμβριο. Αναμένεται δε η εγκατάσταση του εργολάβου για την έναρξη των εργασιών.

Η υπηρεσία μας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων βρίσκεται κοντά στην υπογραφή μελέτης και για το προηγούμενο τμήμα του οδικού άξονα, από την θέση «Αρόλιθος» έως τον Κόμβο του Στρούμπουλα, μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων.

Υποχρέωσή μας, οι γρήγοροι ρυθμοί.

Νίκος Κ. Σκουλάς

Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ