Ένοχος ο …ληστής, ένοχη και η φίλη του για την στημένη ληστεία στο φούρνο

Petite Perle 300×250

Η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα λόγω …σκηνοθεσίας

Μπορεί η δικογραφία να αφορούσε στο αδίκημα της ληστείας, ωστόσο η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός αποφάνθηκε, , ότι το συμβάν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας αρτοποιίας το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα ήταν σκηνοθετημένο και ως εκ τούτου η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 30χρονο Αλβανό αλλά και στη φίλη του, εργαζόμενη στο φούρνο, ήταν κλοπή κατά συναυτουργία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελής Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου όπου εξέδωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος των δύο. Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών, επιβάλλοντας μερική έκτιση της ποινής δύο μηνών και αναστέλλοντας το υπόλοιπο της ποινής.

Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος. Η φίλη του κρίθηκε ένοχη για άμεση συνέργεια στην πράξη της κλοπής και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Η ίδια επέμεινε μέχρι τέλους στον ισχυρισμό ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις του συντρόφου της.

Δύο ώρες πριν την …ληστεία, έπινε καφέ στο κατάστημα. Έφυγε, άλλαξε ρούχα, φόρεσε κουκούλα και προστατευτική μάσκα και εισέβαλε στο μαγαζί με το μαχαίρι στο χέρι. Μέσα στην ταραχή της και στο άκουσμα της λέξης «ληστεία», δεν αναγνώρισε τον δράστη, όμως όταν είδε το βίντεο κατάλαβε ότι ο «ληστής» ήταν ο φίλος της. Και σε δεύτερο χρόνο το ομολόγησε, όπως είπε.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ και είναι ενδεικτικό ότι μέχρι να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης για τη «ληστεία» και να κινητοποιηθεί, αστυνομικοί είχαν οδηγήσει στο Αστυνομικό Μέγαρο τον δράστη και είχαν βρει και τα χρήματα, περίπου 10.000 ευρώ, αφού ο 30χρονος συνεργάστηκε πλήρως όταν συνειδητοποίησε ότι είχε …χάσει.

Ο συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, Κώστας Παπαμαστοράκης, μετά την απόφαση, δήλωσε:

« Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας είχε τη «μορφή» της ληστείας, η άσκηση της ποινικής δίωξης από την αρμόδια εισαγγελικό λειτουργό την έβαλε στην σωστή της διάσταση. Ο ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων είναι κλοπή και παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και γι' αυτό η υπόθεση παραπέμφθηκε προς εκδίκαση στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου».

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ