Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Κρουσώνα!

Petite Perle 300×250

Πλήθος ευρημάτων, οι πρώτες συλλήψεις και ένα … παζάρι σε εξέλιξη – Μέχρι και … σαρκοφάγος φέρεται να βρέθηκε, μεταξύ άλλων!

Οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, στήθηκε το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, στην περιοχή του Κρουσώνα για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας!

Στην επιχείρηση, που στήθηκε μετά από παρακολούθηση περίπου 4 μηνών, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά ευρήματα κι έγιναν και οι πρώτες τουλάχιστον 7 συλλήψεις!

Ως βασικός εμπλεκόμενος φέρεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και πρώην λιμενικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να έχει βρεθεί μέχρι και σαρκοφάγος… ωστόσο αυτό φέρεται να αμφισβητείται από τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μάλιστα, κάποιοι εκ των εμπλεκομένων εμφανίζονται σε επισυνδέσεις να είναι σε συνεννόηση με υποψήφιους αγοραστές ώστε να βγάλουν στο "σφυρί" τα αρχαία έναντι πολλών πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ένας εκ των εμπλεκομένων φέρεται να διαπραγματεύτηκε με έναν "Ιταλό", ένα αντικείμενο που εκτιμάται να είναι αξίας χιλιάδων ευρώ…

Το παζάρεμα δηλαδή ήταν σε πλήρη εξέλιξη, αλλά τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί…

Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο "Ιταλός" που εμφανίζεται να ήρθε στην Κρήτη για να αξιολογήσει τα αρχαία…

Oι έρευνες ξεκίνησαν χθες, οι πρώτες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται…

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ