Το Σάββατο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Μητσοτάκης – Η πορεία προς τις εκλογές

Το κλείσιμο της Βουλής το ερχόμενο Σάββατο και την προσφυγή στις κάλπες στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος το προσεχές Σάββατο, 22 Απριλίου, αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει και επίσημα την προκήρυξη των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει έναν πολύ μικρό απολογισμό της θητείας του και να επιμείνει στο θεσμικό τόνο, δηλαδή ότι οι εκλογές γίνονται στην ολοκλήρωση της τετραετίας, ενώ θα επιμείνει και στο να μην υπάρχει τοξική αντιπαράθεση.

Η Νέα Δημοκρατία στα τέλη του Απριλίου θα ανακοινώσει το πρόγραμμά της.

Οι δύο υπουργοί που αλλάζουν

Με υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών θα πορευθεί η χώρα προς τις εκλογές, με το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Μάκη Βορίδη να έχει αποφασιστεί αλλά να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει την τελευταία του ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα. Επικρατέστερος για τη θέση του είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Και μία επίσης ακόμη εκκρεμότητα πέραν της βασικής, του προγράμματος που θα ανακοινωθεί στο τέλος του μηνός, είναι και η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Απριλίου.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ