Υπόθεση Γεωργούλη: Στα χέρια των δικηγόρων του η δικογραφία εν μέσω πληροφοριών για νέες καταγγελίες

Petite Perle 300×250

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και άλλες καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή, για ανάρμοστη συμπεριφορά, που τέθηκαν στο αρχείο λόγω ελλιπών αποδεικτικών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, αναμένεται να λάβουν τη δικογραφία οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη, οι οποίοι από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι ο πελάτης τους δεν έχει κληθεί από τη βελγική δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες πληθαίνουν οι συζητήσεις για επιπλέον περιπτώσεις με μαρτυρίες, οι οποίες κάνουν λόγο και για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά.

Δεν αποκλείεται να δει το φως της δημοσιότητας και νέα καταγγελία. Υπάρχει έντονη κινητικότητα αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Κάτι που επίσης συζητείται έντονα είναι ότι ο ίδιος είχε αλλάξει πολλούς συνεργάτες μέχρι τώρα, με πληροφορίες να μιλούν για τουλαχιστον πέντε άτομα.

Στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει, εξηγώντας τον λόγο που τον καλούν ή θα μπορούσε να πάει αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει. Συνήθως, γίνεται με επιστολή.

Στη συνέχεια, ο ίδιος δίνει την δική του εκδοχή και εν συνεχεία ο ανακριτής αποφασίζει για προφυλάκιση ή μη.

Έγκριτοι νομικοί των Βρυξελλών αναφέρουν ότι επειδή έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί, αλλά αντιθέτως να δοθεί ημερομησία της δίκης λ.χ. σε ένα εξάμηνο και μέχρι τότε ο ίδιος θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Εφόσον καταδικαστεί για βιασμό, η ποινή είναι από 5 μέχρι 10 χρόνια. Αναμένεται, πλέον, να συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

Ο κ. Γεωργούλης μέσω των δικηγόρων του, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

Η υπόθεση Γεωργούλη πυροδοτεί νέες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό. Δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, ότι «κάποιοι βλέπουν τώρα, πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος, που έσκαβαν για άλλους». Οι αποκαλύψεις όμως προκαλούν σφοδρή σύγκρουση, και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει «ακραίο οπορτουνισμό», τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, νέα εστία αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής πυροδότησε ανάρτηση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Βαρέλη-Στεφανίδη, με δημοσίευμα εφημερίδας που συνδέει την καταγγέλουσα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «το βαρέλι δεν έχει πάτο». Ρωτούμε τον κ. Τσίπρα προσωπικά τι άποψη έχει για όλα αυτά» σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Ζητώ συγγνώμη για την απαράδεκτη ανάρτηση μου. Αναγνωρίζω το λάθος μου και γι' αυτό κατέβασα αμέσως τη σχετική ανάρτηση. Ως γυναίκα και μητέρα γυναικών απολογούμαι για τα συναισθήματα που το σοβαρό μου ατόπημα προκάλεσε» ανήρτησε ακολούθως η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Στεφανίδη.

Ολιγωρία στους χειρισμούς του και υποκρισία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν κυβερνητικά στελέχη, υπενθυμίζοντας την υπόθεση Λιγνάδη. 

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ