Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Μοίρες και Πόμπια

Petite Perle 300×250

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/4 σε Μοίρες και Πόμπια από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Μανώλη Συντυχάκη και Γενοβέφα Χουστουλάκη, μέλη της ΕΠ Κρήτης και υποψηφίους βουλευτές με το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Κέντρο Υγείας Μοιρών  όπου τα στελέχη του ΚΚΕ συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την κατάσταση υποστελέχωσης κι υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και το μεγάλο έργο που επιτελείται, κυρίως με την αυταπάρνηση των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής αυτής αποτελεί και η έλλειψη ασθενοφόρου, στο τρίτο σε επισκεψιμότητα ΚΥ της χώρας, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη τον Σεπτέμβρη και έβγαλε εκτός λειτουργίας το προηγούμενο ασθενοφόρο! Ωστόσο, όπως τόνισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα της διακομιδής ασθενών δεν λύνεται μόνο με την αγορά νέου οχήματος, εάν αυτό συνεχίσει να στελεχώνεται αποκλειστικά από τον οδηγό και τον γιατρό της βάρδιας, χωρίς διασώστη, καθώς έτσι προκύπτουν μια σειρά από άλλα προβλήματα. Στο επίκεντρο της κουβέντας μπήκε και το θέμα της ανάγκης των μόνιμων προσλήψεων, ενώ εκφράστηκε και η αγωνία των επικουρικών που μολονότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δε μονιμοποιούνται. Αναφορά, επίσης, έγινε στις ελλείψεις για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στην ανάγκη πρόσληψης ψυχολόγου, αλλά και ψυχιάτρου, παιδοψυχιάτρου  κτλ, τη στιγμή που είναι καταγεγραμμένα χιλιάδες περιστατικά προς τις δημόσιες δομές της περιοχής.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι  βουλευτές του ΚΚΕ, προβάλλοντας τη θέση του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανέδειξαν τη σταθερή θέση του Κόμματος για γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τον αναγκαίο, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στα πλαίσια της πολιτικής τους λογαριάζουν την προστασία της Υγείας του λαού ως «κόστος» για το κράτος, με κριτήριο το «όφελος» των επιχειρηματικών κολοσσών της Υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σχεδιασμός για τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, με στόχο την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Πρόκειται για έναν δρόμο που έχουν στρώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, αντί για το ΕΣΥ. Τέλος, τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία χρειάζεται να στείλουν μήνυμα στα Κόμματα που αντιμετωπίζουν την Υγεία του λαού ως εμπόρευμα και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ που είναι το μόνο Κόμμα το οποίο όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα για την Υγεία του λαού, το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τις λαϊκές διεκδικήσεις και σε αυτό το θέμα.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία (ΠΑΑΠΑΗΚ) στην Πόμπια όπου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους της δομής. Αναδείχτηκαν και σε αυτή την περίπτωση οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και  η ανακύκλωση της ανεργίας σε βάρος των εργαζόμενων και περιθαλπόμενων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο ΠΑΑΠΑΗΚ στο σύνολο των εργαζόμενων μόνο 6 είναι μόνιμοι. Ταυτόχρονα  η ανεπαρκής χρηματοδότηση και άλλα ζητήματα πχ κτιριακό αποτελούν καθημερινό εμπόδιο στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι και τροχοπέδη για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος και η Γενοβέφα Χουστουλάκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι κατάσταση στο ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας αντανακλά πλήρως την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά, που συμπιέζουν ως «κόστος» τις παροχές προς τον λαό. Αναφέρθηκαν στην ανάγκη σύγχρονης δημόσιας δωρεάν Πρόνοιας, για πλήρη στελέχωση των Προνοιακών Δομών με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, που θα έχει μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και εξέφρασαν τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

Τελικό σταθμό αποτέλεσαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών και το Δασονομείο Μοιρών. Μολονότι βάσει των στατιστικών στοιχείων πανελλαδικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα Πυροσβεστικά Κλιμάκια σε περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει, ενώ η περιοχή ευθύνης του εκτός από μεγάλη σε έκταση είναι και αυξημένης δυσκολίας λόγω μορφολογίας, είναι διαχρονικό πρόβλημα η έλλειψη σύγχρονων οχημάτων, εξοπλισμού, αλλά και νέου σε ηλικία, εκπαιδευμένου προσωπικού. Τραγική είναι η κατάσταση των ελλείψεων σε προσωπικό και οχήματα και στο Δασονομείο Μοιρών. Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την αδιαφορία του κράτους απέναντι στη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, την ίδια στιγμή που η χώρα μας έχει θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς σε Μάτι, Μάντρα, Εύβοια κτλ. και να καταδικάσουν, στην συνείδησή τους, αλλά και στην κάλπη, την πολιτική που μπροστά στο κέρδος δε διστάζει να βάλει σε δεύτερη μοίρα τις ζωές μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ