Ποινή κάθειρξης 7 ετών στoν Kρητικό καλλιτέχνη για το αιματηρό επεισόδιο στο μπαρ

Petite Perle 300×250

Ο …σασμός, οι χειραψίες και το «σφυροκόπημα» της εισαγγελέως έδρας

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 9 μηνών  επέβαλε την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  Ηρακλείου σε 35χρονο δημοφιλή Κρητικό καλλιτέχνη για τους πυροβολισμούς σε μπαρ της παραλιακής που «έσφυζε» από κόσμο, πριν από περίπου έξι χρόνια. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο  για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος 41χρονου σήμερα άνδρα, από χωριό του Μονοφατσίου, ο οποίος συνοδευόταν στο μπαρ από την έγκυο τότε σύζυγο του.

Στη διάρκεια του ένοπλου επεισοδίου, είχε τραυματιστεί στο πόδι και ένας θαμώνας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Κρήτη προκειμένου να παραβρεθεί σε γάμο και διασκέδαζε αμέριμνος με την παρέα του. Η έδρα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ο 35χρονος κρίθηκε επίσης ένοχος για την επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του θαμώνα που τραυματίστηκε ξώφαλτσα στο πόδι καθώς επίσης για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Οι δύο πλευρές προσπάθησαν να πείσουν δικαστές και ενόρκους ότι η μεταξύ τους κατάσταση έχει πλέον εξομαλυνθεί με τη διαδικασία του «σασμού». Και αυτό φέρεται να μέτρησε στην κρίση του δικαστηρίου, παρά τα ερωτηματικά, τις επιφυλάξεις, τις έμμεσες αλλά και ευθείες βολές της έδρας και κυρίως της εισαγγελέως που ουδόλως «μάσησε» τα λόγια της.


Εισαγγελέας: "Θέλετε να παίξουμε την κολοκυθιά;"

Πολύ περισσότερο στη διάρκεια εξέτασης του 41χρονου παθόντα και βασικού μάρτυρα, η εισαγγελέας της έδρας κ. Ευστρατία Μεγγέ φρόντισε με πολύ σαφή και δυναμικό τρόπο να καταστήσει ξεκάθαρο ότι δεν …τρώνε κουτόχορτο. «Νομίζετε ότι έτσι θα κοροϊδέψετε τη δικαιοσύνη;» τον ρώτησε με αυστηρό ύφος, απαιτώντας να την κοιτά ίσια στα μάτια.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ