Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για το έργο Αποχέτευσης Οικισμού Παλαιοκάστρου

Κατ΄ αρχήν να τονίσουμε ότι η εφημερίδα είναι υποχρεωμένη να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς αλλά και τα παράπονα των πολιτών της κάθε περιοχής και να τα κάνει γνωστά προς την εκάστοτε δημοτική αρχή η οποία οφείλει να ενημερώνει δημόσια για τις ενέργειες της.

Αντιπαρερχόμαστε το ατυχές κομμάτι με την έκφραση αντίθετα με τα όσα ψευδώς αναφέρει η εφημερίδα για το Βιολογικό του Παλαιοκάστρου και δημοσιεύω παρακάτω ακριβώς τι αναφέρει το άρθρο για να καταλάβετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Εμείς αναφέρουμε την ένταξη σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 53 Δήμων της χώρας που δεν βρίσκεται ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Δείτε τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΜ:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου με αφορμή σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας θέλει να ενημερώσει τους πολίτες και ειδικότερα τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου, σχετικά με τη μελέτη για το έργο Αποχέτευσης Οικισμού Παλαιοκάστρου τα εξής:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου έχει υποβάλλει το αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου Αποχέτευσης Οικισμού Παλαιοκάστρου σε πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντίθετα με τα όσα ψευδώς αναφέρει η εφημερίδα.

Έγκαιρα η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου προχώρησε στην επικαιροποίηση της μελέτης και υπέβαλλε μία πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση αναμένοντας από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση ένταξης και τη χρηματοδότηση του έργου με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα:

• Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου με την απόφαση 98-2022 ενέκρινε την υποβολή της μελέτης του έργου Αποχέτευση Οικισμού Παλαιοκάστρου στην πρόσκληση ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 1 «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1,4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ»  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

• Η υποβολή του Τεχνικού Δελτίου κατατέθηκε, στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 30 – 05 -2022 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,710.000 ευρώ.

Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας Φωνή του Μαλεβιζίου:

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ