Δήλωση Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Μαλεβιζίου και Προέδρου Κοινότητας Ροδιάς για το έργο ανάπλασης της πλατείας

Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπικό μέσο ενημέρωσης για το έργο ανάπλασης της πλατείας της Ροδιάς ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς δηλώνουν τα εξής:

1.         Η προηγούμενη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Ροδιάς ήταν μη εφαρμόσιμη καθώς δεν υπήρξε γεωλογική έρευνα για τη θεμελίωση της αίθουσας. Οι γεωλογικές έρευνες που έγιναν από το Δήμο Μαλεβιζίου αποκάλυψαν την ύπαρξη ρέματος που καθιστούσε απαγορευτική την υλοποίηση της αρχικής μελέτης.

2.         Το Τοπικό Συμβούλιο ενημερώθηκε εκτενώς για τα γεωλογικά προβλήματα που αποκάλυψαν οι γεωλογικές έρευνες.

3.         Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε χρόνο ρεκόρ εκπόνησε νέα μελέτη η οποία εγκρίθηκε αρχικά από το Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.

4.         Για την εκπόνηση της μελέτης υπήρξαν συναντήσεις του μελετητή με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και επί τόπου στη Ροδιά, όπου διευθετήθηκαν σειρά ζητημάτων που είχαν θέσει οι κάτοικοι και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

5.         Ο προϋπολογισμός του έργου με βάση τη νέα μελέτη ανήλθε στις 715.000 ευρώ εκ των οποίων 400.000 ευρώ προέρχονται από ίδια έσοδα του Δήμου Μαλεβιζίου και 315.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

6.         Το έργο δεν αφορά μόνο την ανάπλαση της πλατείας αλλά και την ανάπλαση των γύρω δρόμων καθώς και στην υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στην πλατεία και τους γύρω δρόμους.

7.         Η δαπάνη της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία ΑΡΙΑΔΝΗ, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ως δωρεά προς το Δήμο στο πλαίσιο του πακέτου αντισταθμιστικών οφελών για την Μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης μέσω Κορακιάς.

8.         Το έργο ανάπλασης της πλατείας δεν εμποδίζει την στροφή του λεωφορείου που γίνεται κανονικά.

9.         Η πλατεία που διαμορφώνεται θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Ροδιά δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να χαρεί τη θέα στον κόλπο του Ηρακλείου αλλά και τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων από τους κατοίκους και τους φορείς της Ροδιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Γιώργος Πετούσης

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ροδιάς

Γιάννης Στρατάκης

Δείτε το δημοσίευμα της Φωνής του Μαλεβιζίου:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ