Γεννήθηκαν τα πρώτα μωρά που συνελήφθησαν με ρομποτική μικρογονιμοποίηση

Petite Perle 300×250

Τα οφέλη της πρακτικής.

Τα πρώτα μωρά που συνελήφθησαν με εξωσωματική γονιμοποίηση με τη βοήθεια ρομπότ, γεννήθηκαν στις ΗΠΑ. Τα μωρά, σύμφωνα με το MIT Technology Review, συνελήφθησαν με ένα ρομπότ σπερματέγχυσης.

H διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αυτοματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Overture Life, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με στόχο να κάνει την εξωσωματική γονιμοποίηση πιο προσιτή σε όλους.

Η πρακτική της Overture Life ήταν η εξής: δημιουργεί ιατρικές συσκευές και νέες μεθοδολογίες ελέγχου εμβρύων που αυτοματοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, αυξάνοντας την απόδοση για τους επαγγελματίες της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μόλις το περασμένο φθινόπωρο, δύο εκ των ασθενών του κέντρου έμειναν έγκυες. Τους εμφυτεύθηκαν στη μήτρα ωάρια δωρητών, τα οποία πέρασαν από τη διαδικασία γονιμοποίησης με τη βοήθεια της Overture Life.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι χρησιμοποίησαν ένα μικροσκόπιο, μια μηχανική βελόνα, ένα μικροσκοπικό πιάτο Petri, έναν φορητό υπολογιστή και… ένα χειριστήριο Sony PlayStation 5 για να βοηθήσει στον έλεγχο της ρομποτικής βελόνας.

Η βελόνα τρύπησε το ωάριο και εναπόθεσε το σπέρμα. Λόγω του γεγονότος ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με χρήση χειριστηρίου Sony PlayStation, η τεχνική διαδικασία έγινε με επιτυχία από μηχανικό χωρίς εμπειρία στην ιατρική γονιμότητας.

Συνολικά, το ρομπότ χρησιμοποιήθηκε για τη γονιμοποίηση περισσότερων από δώδεκα ωαρίων.

Μετά την παραπάνω διαδικασία, γεννήθηκαν δύο κοριτσάκια, τα πρώτα που γεννήθηκαν μετά από γονιμοποίηση με βοήθεια "ρομπότ".


Πηγή: news247.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ