ΣΥΡΙΖΑ – Εκδήλωση για το ασφαλιστικό με τον Δ. Τεμπονέρα

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής :

Για το ασφαλιστικό: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια»

Η ΝΔ, αλλά και άλλοι όψιμοι συνταξιδιώτες της στο κυνήγι της ψήφου, επιχειρούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι, η χώρα ξεκίνησε να υπάρχει πρώτη φορά το 2015. Μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι, δήθεν το ασφαλιστικό, ξεκίνησε να έχει προβλήματα, με την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου», τον Μάιο του 2016.

Ξεχνούν ή κάνουν ότι ξεχνούν την άτοκη τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, την λεηλασία των εισφορών μέσω των δομημένων ομολόγων, του Χρηματιστηρίου, του PSΙ, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Ξεχνούν συνειδητά το 2010-2014, οπότε πέρα από το γεγονός ότι, η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, νομοθετήθηκε ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, ο υπο-κατώτατος για τους νέους κάτω των 25 ετών, των 510 ευρώ, η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και όλες εκείνες οι σκληρές μνημονιακές παρεμβάσεις, που οδήγησαν την ανεργία το 2013, στο 27% στερώντας δεκάδες δισεκατομμύρια εσόδων, από την δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ξεχνούν τις δώδεκα (!!) μειώσεις συντάξεων κυρίων και επικουρικών το ίδιο διάστημα.  

Το κυριότερο πιστεύουν ότι και οι πολίτες ξεχνούν και έτσι προεκλογικά έχουν ξεκινήσει ένα πανηγύρι υποτιθέμενων αυξήσεων και παροχών, που θα συμβούν αν επανεκλεγούν και με βάθος τετραετίας.

Σε όλα τούτα απαντάμε με στοιχεία και κοστολογημένο πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 5 του Μάη και ώρα 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οργανώνουμε εκδήλωση για το ασφαλιστικό και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ με εισηγητή τον Διονύση Τεμπονέρα.  Εργατολόγο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στις 21 Μάη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. ΜΑΖΙ μπορούμε να νικήσουμε!

Για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση!

Για Δικαιοσύνη Παντού!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ