AEK: Η 11άδα του Πινέιδα για νίκη επί του Ολυμπιακού. Τι θα γίνει με τον Ρότα. Κανάλι και ώρα μετάδοσης

Petite Perle 300×250

Επιστροφή στις νίκες επιδιώκει η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στην OPAP ARENA για να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και να περάσει πρώτη.

Οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετώπιζαν αρκετές δυσκολίες λόγω των ιώσεων, που επηρέασαν τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ως προς τον Ολυμπιακό, ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης δήλωσε για τις ιώσεις: "Όλοι επανέρχονται. Δεν έχουν αλλάξει πολλά αυτές τις ημέρες, αλλά αυτό που βλέπω είναι μια ομάδα με πολλή όρεξη. Είναι πολύ ενωμένοι, πολύ δεμένοι μεταξύ τους και η αλήθεια είναι ότι αυτό μου δίνει χαρά".

Έως την τελευταία στιγμή

Ο Αλμέιδα θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή ποιοι παίκτες που θα είναι 100% έτοιμοι είτε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από ιώσεις τα τελευταία 24ώρα είτε από τραυματισμούς.

Ένας από αυτούς είναι ο Λάζαρος Ρότα, που είναι κανονικά στην αποστολή και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στην τελευταία προπόνηση πάντως συμμετείχε με επιφύλαξη στο πρόγραμμα. Από πλευράς προσώπων ο Αλμέιδα πήρε στην αποστολή με τους ίδιους παίκτες με τη Λεωφόρο, με τον Σιντιμπέ να μένει εκτός. Ο Γάλλος επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από ένα μήνα λόγω της βαριάς θλάσης που υπέστη, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ εκτός είναι και ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της αποκατάστασης.

Ίδια αγωνιστική φιλοσοφία

Κόντρα στους ερυθρόλευκους η ΑΕΚ θα πάει με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, καθώς τα όποια προβλήματα έχει αντιμετωπίσει δεν τη λύγισαν στην αγωνιστική της εικόνα.

Όπως και στη Λεωφόρο όπου κυριάρχησε κόντρα στον Παναθηναϊκό με το ίδιο αγωνιστικό στιλ θα αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό, με στόχο να πάρει το τρίποντο

Η πιθανή ενδεκάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα θα διατηρήσει την παραπάνω ενδεκάδα επιλέγοντας τους εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο Χατζισαφί θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας και οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Για τα δεξιά, ενδέχεται να επιστρατευθεί ο Πινέδα, μιας και ο Ρότα δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι 100% έτοιμος. Αν δεν προτιμηθεί ένας εκ των δύο προαναφερθέντων, δεν αποκλείεται να παίξει ο Βίντα ως δεξιός μπακ και ο Μήτογλου στη θέση του στο κέντρο.

Στη μεσαία γραμμή διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα ένας εκ των Σιμάνσκι – Γιόνσον. Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την ίωση τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ο δεύτερος παίζει βασικός στα τελευταία δύο ματς. Μπροστά τους θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Μάνταλος, ενώ δεν αποκλείεται να τους δούμε και ως δίδυμο.

Στις δύο πτέρυγες ο Γκατσίνοβιτς έχει προβάδισμα για τα δεξιά και ένας εκ των Ελίασον ή Άμραμπατ για τις δύο πτέρυγες, ενώ στην κορυφή θα αγωνιστούν οι Γκαρσία και Τσούμπερ. Όλα αυτά φυσικά με επιφύλαξη, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι στο 100% (λόγω ιώσεων και τραυματισμών), μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι εξής: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πίνεδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Ζίνι.

Κανάλι και ώρα μετάδοσης

Τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στην OPAP Arena θα μεταδώσει η COSMOTE SPORT2. To παιχνίδι θα αρχίσει στις 20:00.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ