Αγιασμός στην θεμελίωση του νέου αθλητικού κέντρου Αγίας Αικατερίνης

Petite Perle 300×250

Στην θεμελίωση της πρώτης φάσης του νέου Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή των ανατολικών συνοικιών του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης παρέστη το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσσού Θεοφιλέστατος κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Στην τελετή θεμελίωσης την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, έδωσαν ακόμη το παρόν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης , οι Βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Βαρδαβάς, ΣτέλαImage

αθλητικο κεντρο αγιας αικατερινης - θεμελιωση

Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Μαρία Καναβάκη, Μανόλης Βασιλάκης , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Σπύρος Δοκιανάκης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, υπηρεσιακά στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κάτοικοι της περιοχής κ.α

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε ότι άλλο ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης σημειώνοντας:« Με την ολοκλήρωση κατασκευής των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου ,οι ανατολικές συνοικίες του Ηρακλείου θα αποκτήσουν ένα νέο χώρο αθλητισμού που θα ενισχύσει τις δυνατότητες εκγύμνασης ενώ θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η άθληση σε υπαίθριους χώρους είναι για εμάς ζητούμενο. Στον Δήμο Ηρακλείου έχουμε δημιουργήσει πολλούς τέτοιους χώρους και συνεχίζουμε».

αθλητικο κεντρο αγιας αικατερινης - θεμελιωση

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Μήνας Μαυροειδής αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών μέχρι την έναρξη κατασκευής του έργου.

Στο χώρο πρόκειται να κατασκευαστεί ένα γήπεδο μπάσκετ , ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 καθώς και κερκίδες χωρητικότητας 200 θεατών.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη δίκτυο απορροής των ομβρίων επιφανειών άθλησης, τις περιφράξεις τους ενώ θα προβλεφθεί ελεύθερη επιφάνεια προκειμένου να μπορέσει μελλοντικά να χωροθετηθεί κτίριο αποδυτηρίων αίθουσας εκγύμνασης , τουαλετών και χώρου υποδοχής αθλητών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 453.000 € και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με ποσό 400.000€ και από ιδίους πόρους του Δήμου με συμμετοχή 53.000€ .

Η έκταση 5.154 τ.μ., έχει παραχωρηθεί δωρεάν για χρήση προς τον Δήμο Ηρακλείου από το υπουργείο ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, με την μορφή χρησιδανείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ