Ένας καθηγητής του Γυμνασίου Γαζίου γράφει στους μαθητές του: "Μη βάζετε τρικλοποδιά στον εαυτό σας"

Petite Perle 300×250

Τα όσα  θλιβερά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Γυμνάσιο Γαζίου, με αποκορύφωμα το θέμα που έχει προκύψει με τις οδοντογλυφίδες και  τις κλειδαριές,  οδήγησε τον φιλόλογο κ. Χριστοδουλάκη να γράψει ένα γράμμα στους μαθητές του.

Ένα γράμμα που εκφράζει τη θλίψη του για τα όσα πρωτόγνωρα αντιμετωπίζει όλη η σχολική κοινότητα.  

"Αγαπητοί μου μαθητές,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη θλίψη μου για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο σχολείο μας, πράγμα πρωτόγνωρο για μένα που το υπηρετώ εδώ και 17 χρόνια.

Υπήρξα και εγώ ανήσυχος έφηβος και αμφισβητίας μαθητής και φοιτητής. Ποτέ δεν δίστασα να εκφράσω δυναμικά – με λόγια και επιχειρήματα ποτέ με βίαιο τρόπο – την αντίρρησή μου στον αυταρχισμό ή στην τρομοκρατία των διδασκόντων και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αυτό όμως που συμβαίνει στο σχολείο μας τον τελευταίο καιρό είναι έξω από κάθε λογική και προηγούμενο: βιώνουμε μια απρόκλητη και φασιστική επίθεση κάποιων λίγων εναντίον του αναφαίρετου δικαιώματος του κάθε νέου ατόμου στη μάθηση και στη συμμετοχή στα αγαθά της σχολικής ζωής.

Ποιοι είναι αυτοί οι λίγοι; Είναι εκείνοι που αυθαίρετα και παράνομα αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον των πολλών, κάνοντας του κεφαλιού τους και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους στις ζωές των υπολοίπων. Είναι εκείνοι που το εσωτερικό τους κενό προσπαθούν να το γεμίσουν με ψευτοηρωισμούς και καταστροφική επίδειξη δύναμης. Είναι εκείνοι που νομίζουν ότι κερδίζουν την εκτίμηση των άλλων με τα παραβατικά καμώματά τους.

Είναι εκείνοι που φοβούνται να παραδεχθούν ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μορφωθούν και έχουν αποφασίσει να απαγορεύσουν σε όλους το δικαίωμα στη μόρφωση. Είναι εκείνοι που από οργή και μίσος προς την κοινωνία που δεν τους εκφράζει προβαίνουν σε τυφλά χτυπήματα και όποιον πάρει ο Χάρος.

Είναι όμως, όποιοι και να' ναι, παιδιά όπως και τα δικά μου τα παιδιά, και τους αγαπώ και θέλω το καλό τους. Αν με ακούνε τους λέω σαν πατέρας τους: Σταματήστε να αυτοτυφλώνεστε και να σβήνετε το φως της μάθησης και για τους υπόλοιπους. Δεν βλάπτετε εμάς, καταστρέφετε το μέλλον σας. Με βαθιά λύπη σάς γράφω αυτές τις γραμμές. Η ζωή είναι από μόνη της δύσκολη και απαιτητική. Μη βάζετε τρικλοποδιά στον εαυτό σας. Σας παρακαλώ πολύ…»

Το κείμενο αυτό στάλθηκε στους μαθητές και το κοινοποίησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι Γονείς- Κηδεμόνες Γυμνασίου Γαζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ