Μίνα Γκάγκα: Απέσυρε την επίμαχη εγκύκλιο για τις εφημερίες των γιατρών

Η Μίνα Γκάγκα παίρνει πίσω την εγκύκλιο σχετικά με τις εφημερίες από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξέδωσε σήμερα νέα εγκύκλιο, με την οποία ανακαλείται.

Σημειώνεται πως με την προηγούμενη εγκύκλιο, δινόταν η δυνατότητα "εφημεριών τομέα", να καλύπτονται, δηλαδή, ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο από παραπλήσιες. Για παράδειγμα, τη θέση ενός γενικού χειρουργού θα μπορούσε να καλύπτει ένας ΩΡΛ!

Στη νέα εγκύκλιο επισημαίνεται πως το θέμα επανυποβάλλεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), προκειμένου να εκδώσει νέα γνωμοδότηση. Αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

"Σε σχέση με την υπ' αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση. Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες".

Είχε προηγηθεί χθεσινή ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν πως το ΚΕΣΥ ακολουθεί για το θέμα τα πρότυπα και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και προφανώς δεν αφορά τα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία με πληθώρα ειδικών όλων των ειδικοτήτων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη φροντίδα των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία παντού και πάντα υπάρχει ιατρικό δυναμικό.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ