Διαδημοτική συνεργασία ξεμπλοκάρει την πολεοδομία

Petite Perle 300×250

"Βουνό" οι υποθέσεις που εκκρεμούν για τον δήμο Μαλεβιζίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κορίνα Καφετζοπούλου

Τον πιο αδύναμο κρίκο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου αυτόν της Πολεοδομίας, προσπαθεί να ενισχύσει η διαδημοτική συνεργασία που έγινε μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Ειδικά στο Μαλεβίζι οι υποθέσεις που εκκρεμούν τα τελευταία χρόνια είναι 500(!) με τους πολίτες να είναι στα όρια τους αλλά και τους υπαλλήλους που λόγω της υποστελέχωσης δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του φόρτου εργασίας.
Οι ΟΤΑ ευελπιστούν ότι με αυτή τη διαδημοτική συνεργασία και με την εκπαίδευση υπαλλήλων των όμορων δήμων, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες σε κάθε δήμο, θα αρχίσει να δρομολογείται η κατάσταση και να μπουν σε μια σειρά οι φάκελοι των πολιτών.

Η σχετική έγκριση σύναξης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει, μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Μαλεβιζίου, με αντικείμενο την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου στην άσκηση της αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Δόμησης, έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου στις αρχές Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδημοτικής συνεργασίας, ο Δήμος Μαλεβιζίου ήδη διαθέτει έναν Πολιτικό μηχανικό ΠΕ, μόνιμο υπάλληλο του Δήμου ο οποίος θα προσφέρει τη συνδρομή του στην Υπηρεσία Δόμησης Ηρακλείου, προκειμένου να «τρέξουν» οι υποθέσεις του Μαλεβιζίου. Υπολογίζεται ότι οι υποθέσεις που αφορούν στον δήμο Μαλεβιζίου είναι 500, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στη Φ.Μ. ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Πετούσης.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία και μειοψήφησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Χουστουλάκης για το λόγο ότι στο Δήμο Μαλεβιζίου πρέπει να λειτουργήσει Υπηρεσία Πολεοδομίας. Η συνεργασία αυτή προέκυψε με βάση την ίδια τη νομοθεσία που όριζε ότι οι ΟΤΑ που δεν έχουν συστήσει Υπηρεσίες Δόμησης, μέχρι 31 /12/2022 οφείλουν ως την 1η Απριλίου 2023, να συνδράμουν κάθε δήμο που ασκεί για λογαριασμό τους τις σχετικές αρμοδιότητες. Από τη στιγμή που ο δήμος Μαλεβιζίου, δεν είχε συστήσει Υ.ΔΟΜ, προχώρησε σε αυτή τη διαδημοτική συνεργασία, όπως αντίστοιχα έγινε και με τον δήμο Χερσονήσου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ