Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες 17χρονου από το Ηράκλειο για ομαδικό βιασμό στις φυλακές Βόλου

Petite Perle 300×250

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις καταγγελίες 17χρονου στο CRETALIVE για ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμούς σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στην Κασσαβέτεια, παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση παρήγγειλε και ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής. Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο κ. Παπαθανασίου έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

«Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γ.Κοκοσάλης μιλάει για την υπόθεση

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 που ήταν έγκλειστος ο ανήλικος ως τις 19 Μαρτίου 2023 που βγήκε, ζούσε ένα διαρκές μαρτύριο. Τότε ήταν που εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του όσα είχε περάσει και ακολούθησε η καταγγελία στις Αρχές.

Ο 17χρονος, μάλιστα, τον πρώτο καιρό είχε "τολμήσει" να καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από την ομάδα των "5" με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην απομόνωση και κατόπιν να υφίσταται καθημερινή ψυχολογική και σεξουαλική βία. Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι η συμμορία στη φυλακή απαρτίζεται από άτομα που κατά δήλωσή τους είναι ανήλικοι, καθώς, σύμφωνα με το δικηγόρο του 17χρονου Γ.Κοκοσάλη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, "η ηλικία τους δεν μπορεί να διαπιστωθεί λόγω της ακαταστασίας που επικρατεί στις χώρες προέλευσής τους".

Ήξερε λοιπόν το παιδί πως αν επιχειρούσε να καταγγείλει ξανά οτιδήποτε, οι συνέπειες θα ήταν τραγικές για τον ίδιο.

Βγαίνοντας από το κατάστημα κράτησης ανηλίκων το παιδί ανοίχτηκε στη μητέρα του για όσα είχαν συμβεί…

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ