Σε Αστυνομία και Πυροσβεστική ο Χρήστος Στρατάκης.

Petite Perle 300×250

Την Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου αλλά και τις εγκαταστάσεις της 3ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, επισκέφτηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Χρήστος Στρατάκης, όπου είχε συνάντηση με τις Διοικήσεις, αλλά και εκπροσώπους των πυροσβεστικών υπαλλήλων, καθώς και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Μάλιστα, στην 3η ΕΜΑΚ ο κ.Στρατάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πυρκαγιές σε κλειστούς χώρους με πρακτική άσκηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε αυτοκινούμενο εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς («DRAGON FIRE»), μια εγκατάσταση μοναδική στην Ελλάδα που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Κρήτη για να εκπαιδεύσεις του πυροσβέστες.

Ειδικότερα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αλλά και τους εκπροσώπους των πυροσβεστών, συζητήθηκαν θέματα όπως:
– Η ένταξη αστυνομικών και πυροσβεστών στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
– Η ενίσχυση της αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές, που αναμένεται να σηκώσουν το βάρος της αυξημένης φετινής τουριστικής κίνησης.
– Η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδ/νσης Μεσσαράς, ο προγραμματισμός για τη νέα Υποδ/νση στο υπό κατασκευή νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου.
– Η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για αξιοκρατία στις μεταθέσεις-μετακινήσεις αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων.
– Η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού σε εφόδια, στολές, υλικά αλλά και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.
– Η πρόσληψη νέων υπαλλήλων κυρίως μέσω παραγωγικών σχολών.
– Η ψηφιοποίηση διαδικασιών εντός του Σώματος, μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε να απαλλάξει αρκετούς ένστολους από διοικητικά καθήκοντα.

Ο κ.Στρατάκης τόνισε ότι "το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης καταστροφών και της προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, 24 ώρες το 24ωρο πάντα στην υπηρεσία του πολίτη. Επομένως, η Πολιτεία οφείλει να επιβεβαιώνει έμπρακτα την στήριξή της στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και προσωπικά δηλώνω παρών στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ