Δαμάστα: Αλλαγή σελίδας στον Πολιτιστικό Σύλλογο – Μετά από 15 χρόνια παρουσίας παρέδωσε σκυτάλη ο Γιώργος Σαρρής

Γυρίζει σελίδα ως προς το πρόσωπο του μέχρι πρότινος προέδρου, ο πολιτιστικός σύλλογος Δαμάστας.Ο Γιώργος Σαρρής παρέδωσε σκυτάλη για να προχωρήσει ο σύλλογος με νέα και εξίσου δραστήρια μέλη. Την απόφαση την είχε λάβει από καιρό διότι ακόμα και οι επιτυχημένοι κύκλοι κάποτε κλείνουν κι αυτό είναι το λογικό. Είναι μέλος του Συλλόγου δεκαπέντε χρόνια. Τρία ως αντιπρόεδρος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ως πρόεδρος.

Ο ίδιος με μια συγκινητική επιστολή λέει σε όλους ευχαριστώ και είναι σίγουρος για την επιτυχημένη πορεία του συλλόγου.

Από τις πρόσφατες εκλογές για το Δ.Σ. εξελέγησαν:

Τακτικά Μέλη: Περάκης Κων/νος, Τριγώνη Τερέζα, Τριγώνη Ροζάρια, Βάμβουκα-Τριγώνη Ειρήνη, Βάμβουκας Ιωάννης, Νικολουδάκη Αμαλία, Παπαδάκης Ανδρέας

Αναπληρωματικά μέλη: Περάκη Ελένη, Τριγώνης Μανώλης τ. Αλεξ., Σαρρής Αντώνης τ. Ευαγγ., Σιγανάκης Μανώλης

Για την εξελεγκτική επιτροπής εξελέγησαν :

  • Σαρρής Γεώργιος τ. Ιωάννη, Τριγώνης Γεώργιος τ. Κυρ., Κιουπάκης Γεώργιος

Στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα νέο εκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να συσταθούν σε σώμα και να προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο

Το ευχαριστώ του απερχόμενου προέδρου Γιώργου Σαρρή

Δαμάστα, 07/05/2023

Αγαπητά μέλη, αγαπητές συγχωριανές και αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι

Σήμερα ολοκληρώνεται ένα όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, ένα ταξίδι που στο ξεκίνημα του δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο συναρπαστικό θα ήταν και πως θα με βοηθούσε να ανακαλύψω τις ρίζες μου, να αγαπήσω τον τόπο μας, την ιστορία, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους του.

Η Δαμάστα είναι ένας τόπος μαρτυρικός, ιστορικός που έχει προσφέρει τα μέγιστα στους αγώνες της πατρίδας μας για ελευθερία και ανεξαρτησία, με ανθρώπους προοδευτικούς, αλληλέγγυους, φιλόξενους και μερακλήδες.  Ταυτόχρονα είναι ένας τόπος που ο πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις είχε πρωταρχικό ρόλο και δεν είναι τυχαίο που οι Δαμαστιανοί πρωτοστάτησαν ιδρύοντας Πολιτιστικό σύλλογο το 1966, πρώτα στην Αθήνα και μετέπειτα στο Ηράκλειο και αργότερα το 1984 στην Δαμάστα. Και διοργάνωσαν από τις πρώτες οργανωμένες πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρήτη υπό μορφή Φεστιβάλ το 1982 για να τιμήσουν τους 30 Μάρτυρες Δαμαστιανούς που εκτελέστηκαν από τους Ναζί τον Αύγουστο 1944 και να κρατήσουν ζωντανή την συλλογική μνήμη και την ταυτότητα

Αναμφίβολα η ενασχόληση μου όλα αυτά τα χρόνια στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας με βοήθησε να εξελιχτώ ως άτομο και να γίνω ένα καλύτερος άνθρωπος τόσο για την κοινωνία αλλά και για την οικογένεια μου και αυτή στο τέλος είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όσους επιθυμούν να εμπλακούν στα κοινά του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας.

Σήμερα λήγει η θητεία μου και αποχωρώ από την Προεδρία του Συλλόγου ολοκληρώνοντας μια περίοδο έντονης δημιουργικότητας με μοναδικό γνώμονα τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Έχοντας συνεργαστεί με αξιόλογα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα 15 χρόνια της θητείας μου, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω θερμά όλους, ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί τους και μοιραστήκαμε τόσες εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ευχαριστώ παλαιότερους Προέδρους και μέλη ΔΣ που θήτευσαν στα συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων (Αθήνας, Ηρακλείου, Δαμάστας), για την σημαντική συμβουλευτική υποστήριξη τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μαλεβιζίου για την σημαντική συνδρομή τους καθώς και όλους τους φορείς της Δαμάστας, το Τοπικό Συμβούλιο, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, τον Αθλητικό Όμιλο Δαμάστας, την Ενορία Αγίου Γεωργίου Δαμάστας, τον Συνεταιρισμό Δαμάστας, για την αγαστή συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια της θητείας μου. Επίσης ευχαριστώ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας και στους δημοσιογράφους τους, που βοήθησαν και στήριξαν το έργο μας.

Αυτά τα 15 χρόνια είχα την τύχη να ανοίξω ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με Πολιτιστικούς φορείς & συλλόγους, Ενώσεις Θυμάτων Γερμανικής κατοχής, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία, όλους τους συναδέλφους που τους απαρτίζουν.

Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ το αξίζουν όλες οι Δαμαστιανές και οι Δαμαστιανοί και οι φίλοι της Δαμάστας που μας στήριξαν με την εθελοντική τους εργασία και μας έδιναν δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες και όλα αυτά τα χρόνια στα Διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου ήμασταν μια μεγάλη παρέα που χαιρόμασταν να βρισκόμαστε μαζί, να ανταλλάσουμε ιδέες και να δουλεύουμε με πάθος ώστε να κάνουμε τις ιδέες μας πράξη. Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές, θα συνεχίσει την παράδοση αυτή της δημιουργικής παρέας και θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος να προσφέρει την εθελοντική του εργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Είναι υποχρέωση όλων μας να βρεθούμε κοντά στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, να τους εμψυχώνουμε, να τους συμβουλεύομε και να στηρίζουμε έμπρακτα το κοινωφελές έργο τους.

Προσωπικά υπόσχομαι ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα τους προσφέροντας απλόχερα βοήθεια και στήριξη όποτε και όπου το χρειαστούν.

Με εκτίμηση

Σαρρής Γεώργιος τ. Ιωάννη       

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ