Ο Δήμος Ηρακλείου αναδεικνύει τις γεύσεις και τα προϊόντα της ενδοχώρας

- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο  Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Heraklion Flavors τον Προφήτη Ηλία

Οι παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης  και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας  «Heraklion Flavors» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο  6 και 7 Μαΐου στον Προφήτη Ηλία. Στόχος της εκδήλωσης την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηρακλείου, ήταν η προβολή του γαστρονομικού πλούτου της ενδοχώρας του Ηρακλείου, η ανάδειξη του κρητικού τρόπου ζωής και η  παρουσίαση πατροπαράδοτων συνταγών της Κρήτης με σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή εκτέλεση, πάντα με την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων.

Τον χώρο του Φεστιβάλ (Πολιτιστικό Κέντρο Προφήτη Ηλία) επισκέφθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους του χωριού αλλά και με τους παραγωγούς που εξέθεταν τα προϊόντα τους.  Όπως δήλωσε σχετικά: ««Πρόκειται για μια εκδήλωση που φαίνεται ότι την έχουν αγκαλιάσει τόσο οι κάτοικοι των χωριών όσο και οι επισκέπτες. Στόχος αυτών των διημέρων που εντάσσονται στην γενικότερη πολιτική μας να καταστήσουμε το Ηράκλειο γαστρονομικό προορισμό, είναι να αναδειχθεί η γαστρονομική παράδοση του τόπου μας αλλά και η ενδοχώρα του Δήμου με τα ποιοτικά προϊόντα της και τους πολύ καλούς παραγωγούς».

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, συμπλήρωσε: «Το Φεστιβάλ "Heraklion Flavors" αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου του Ηρακλείου, με σημαντικότερη τις "Ημέρες Γαστρονομίας" που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της πόλης τον Σεπτέμβριο. Το διήμερο στον Προφήτη Ηλία όπως και το προηγούμενο Φεστιβάλ στην Πυργού δείχνουν ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει βρει ανταπόκριση κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Στο Φεστιβάλ μαγείρεψαν νοικοκυρές του Προφήτη Ηλία και µέλη του ΚΕΦΗ Τεµένους, ο Σύλλογος Γυναικών Eπισκοπής Eργάνη, η Νεκταρία Κοκκινάκη, παραδοσιακή µαγείρισσα και Πρέσβειρα Μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο MD.NET, ενώ λουκουμάδες για τους επισκέπτες ετοίμασε ο Νεκτάριος Μωυσάκης, Πρόεδρος του Σωµατείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών του Ν. Ηρακλείου. Επίσης, έγινε δοκιμή λευκών Κρητικών κρασιών από τα Οινοποιεία του Wines of Crete.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε  μουσικά με τους Στέλιο Ανωγειανάκη, Στέλιο Καραπουλάκη και Μύρωνα Φραγκιαδάκη και η δεύτερη με τους Γιάννη Κουνάλη και τον Άγγελο Τσικαλάκη.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ