Πήγαν διακοπές στον Βόλο με πλαστά χαρτονομίσματα που τα αγόρασαν από Σενεγαλέζους

Petite Perle 300×250

Αθλητές, χωρίς ποινικό μητρώο και άνεργοι είναι δύο νεαροί 21 και 22 ετών που θα γέμιζαν τον Βόλο με πλαστά χαρτονομίσματα.

Συγκλονισμένοι οι γονείς τους στην Αθήνα δεν μπορούν να πιστέψουν πως τα παιδιά τους αγόρασαν πλαστά χρήματα από Σενεγαλέζους και ήρθαν στον Βόλο τριήμερο για να «σπρώξουν» μέσω αγορών.

Από την Κυριακή το βράδυ είναι κρατούμενοι και θα δικαστούν την Τετάρτη καθώς ζήτησαν προθεσμία, ενώ παραδέχτηκαν πως είχαν κάνει περίπου 15 συναλλαγές, ενώ τρια θύματα έχουν καταθέσει εις βάρος τους καθώς είχαν εντοπίσει τα πλαστά χαρτονομίσματα και τα παρέδωσαν στην αστυνομία.

Τα υπόλοιπα θύματα μπορεί να μην αντιλήφθηκαν πως τους έδωσαν πλαστό 50ευρω για τις συναλλαγές τους καθώς η δράση των δύο νεαρών ξεκίνησε από την Παρασκευή το πρωί.

Στην Εισαγγελέα τα δύο παιδιά δήλωσαν χθες πως οικονομικά προβλήματα τους οδήγησαν στην απόφαση αγοράς των πλαστών χαρτονομισμάτων, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε και τα χρήματα που λάμβαναν ως ρέστα από τις αγορές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασαν το κάθε πλαστό 50ευρω, 14 ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα ήταν 1.550 και οι δύο νεαροί συνελήφθησαν την Κυριακή το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Έγιναν αντιληπτοί και αναγνωρίστηκαν από ραδιοφωνικό παραγωγό αθλητικής εκπομπής που διατηρεί και καφετέρια.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ &
-το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.

Όπως προέκυψε, την Κυριακή το απόγευμα, οι δράστες αποπειράθηκαν να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστό χαρτονόμισμα σε κατάστημα καφέ της πόλης του Βόλου, ενώ το Σάββατο το βράδυ έθεσαν σε κυκλοφορία δύο πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ σε ομοειδή καταστήματα της πόλης, τα οποία, αφού προσκομίστηκαν από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, κατασχέθηκαν.

Χθες κατέθεσαν πως η απόφασή τους ήταν ένα λάθος, μια παρόρμηση που έχουν μετανιώσει. Οι δύο νεαροί θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τετάρτη.

ΠΗΓΉ: www.gegonotanews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ