ΤΕΕ/ΤΑΚ: Ανάγκη να κηρυχθούν θέσεις εργασίας για την Πολεοδομία

Petite Perle 300×250

Την δραματική εικόνα που εμφανίζει σήμερα η υποστελεχωμένη υπηρεσία της πολεοδομίας που καλύπτει τους δήμους Ηρακλείου, Xερσονήσου και Μαλεβιζίου αναδεικνύει με παρέμβαση του το Tμήμα Ανατολικής Κρήτης του Tεχνικού Eπιμελητηρίου.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση στους δημάρχους Λαμπρινό, Σέγκο και Μποκέα, να προχωρήσουν στην προκήρυξη θέσεων εργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας.

H ανακοίνωση:

" Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) Ηρακλείου εξυπηρετεί τους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου. Καθημερινά τα αιτήματα των συναδέλφων μηχανικών είναι εκατοντάδες τα οποία στην πλειονότητά τους δεν εξυπηρετούνται άμεσα.

Το τελευταίο διάστημα τα παράπονα των συναδέλφων μηχανικών είναι πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στην Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου, εξαιτίας της υποστελέχωσης που επικρατεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Θα σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι αντιστοιχεί ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση τουλάχιστον πενήντα αιτήματα, κάτι το οποίο είναι αδύνατο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι η διακίνηση του έγχαρτου αρχείου οικοδομικών αδειών και πιο συγκεκριμένα της διάθεσης στοιχείων φακέλων για φωτοαντιγραφή. Δυστυχώς η στελέχωση του αρμόδιου Τμήματος και της Διεύθυνσης εξακολουθητικά απομειώνεται. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Τεχνικού Αρχείου στην παρούσα φάση, εκτός από την συνταξιοδότηση του μόνιμου αρμόδιου υπαλλήλου διακίνησης φακέλων, υπάρχει και η απόφαση διακοπής εργασίας των συμβασιούχων υπαλλήλων στο ίδιο αντικείμενο, κάτι το οποίο θα δυσχεράνει περαιτέρω την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω προτείνουμε άμεσα να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας ώστε να στελεχωθεί η Υ.ΔΟΜ. Ηρακλείου και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που επικρατεί, προς όφελος τόσο του Δήμου ώστε να μην γίνεται αποδέκτης καθημερινών παραπόνων όσο και των υπαλλήλων οι οποίοι υποχρεώνονται να υπερβάλλουν εαυτό.

Για τη ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ταβερναράκης

Πολιτικός Μηχανικός Δ.Π.Θ. "

πηγή: www.ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ