Ομόφωνη δικαίωση για νεαρό Ηρακλειώτη που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση

«μου κατέστρεψε τη ζωή και τα όνειρα που είχα»

Το 2016 η ζωή του ανατράπηκε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο. Η πρώην φίλη του, ούσα ανήλικη τότε,  κατήγγειλε ότι την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά.  Εκείνος δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Ούτε καν μπορούσε να υποψιαστεί ότι η ερωτική σχέση που είχαν, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε …κόλαση τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένεια του. Μία ωραία πρωία  βρέθηκε αντιμέτωπος με έξι κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Θα μπορούσε από τη μία στιγμή στην άλλη να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα.

Στη μικρή κοινωνία του χωριού του ήταν δακτυλοδεικτούμενος για κάποιους. Βαριές οι κατηγορίες, βαρύς και ασήκωτος ο στιγματισμός, πολύ το σούσουρο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν κάνει έρευνα στο σπίτι της οικογένειας του και στο μαγαζί που διατηρούσε τότε. Από στόμα σε στόμα τα νέα μεταδόθηκαν αστραπιαία για την εμπλοκή του σε μία τόσο αποτρόπαια υπόθεση.

Καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας επέμεινε με σθένος  στην αθωότητα του. Η  οικογένεια του από την άλλη  προσπαθούσε να διαχειριστεί με μεγάλο ψυχικό κόστος την όλη κατάσταση: αφενός τον εύθραυστο ψυχισμό του δικού τους ανθρώπου και αφετέρου τον κοινωνικό περίγυρο που στις μικρές κοινωνίες μετατρέπεται δυστυχώς  κάποιες φορές σε …δήμιο.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά, ο Λ. δικαιώθηκε απόλυτα από τη δικαιοσύνη που τον αθώωσε ομόφωνα και σε δεύτερο βαθμό. Είχε αθωωθεί και πρωτοδίκως κατά πλειοψηφία, ωστόσο ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα και έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά  σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλευρό του βρίσκονταν  οι γονείς του, συγγενείς και καλοί φίλοι, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να τον στηρίξουν και να τον εμψυχώσουν.

Όλη αυτή η φοβερή δικαστική περιπέτεια «φρέναρε» τα όνειρα του, τα σχέδια του για το αύριο, κλείστηκε στον εαυτό του. Τώρα πια, ανακουφισμένος, θα προσπαθήσει να κάνει …επανεκκίνηση.

«Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου» θα τον ακούσετε να λέει στην κάμερα του Cretalive, λίγο μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Θέλω να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου».

«Μετά από περίπου επτά χρόνια, απονεμήθηκε δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Παντελής Ρυακιωτάκης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Αντώνης Βουλγαράκης, δήλωσε από την πλευρά του ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε ως μια φοβερή ιστορία από αυτές που γράφονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με πολύ σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες τελικά κατέπεσαν στο δικαστήριο.

Δείτε τι δήλωσαν στο Cretalive:

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ