Τεχνολογία — Η εξέλιξη στον κόσμο του gaming

Petite Perle 300×250

Ο κόσμος του gaming έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα. Από το Pong -το πρώτο παιχνίδι της δεκαετίας του 50- μέχρι και σήμερα, που έχουμε μπροστά μας έναν 3D κόσμο. Η βιομηχανία του gaming είναι ένα μεγαθήριο εκατομμυρίων δολαρίων κι απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Συνεχώς, βλέπουμε να διαμορφώνονται νέες τάσεις και φυσικά η τεχνολογία είναι αυτή που παίζει τον καθοριστικό ρόλο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα, η νέα τάση που διαμορφώνεται γύρω από τον κόσμο των παιχνιδιών είναι η ανάπτυξη του mobile gaming. Κι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από τα παιχνίδια που παίζουμε από τα κινητά μας. Μιας και όλος ο κόσμος έχει πλέον κινητά και tablet, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πολύ καλής ποιότητας παιχνίδια. Τα παιχνίδια αυτά έχουν εξελιχθεί σε μια τεράστια βιομηχανία με το Candy Crash και το Pokémon GO να είναι τα δυο μεγάλα brand.

Upgrade-i-ekseliksi-ston-kosmo-tou-gaming

Ένα ακόμα trend της βιομηχανίας του gaming είναι η άνοδος των esports. Τι είναι αυτό; Είναι παιχνίδια, που ανταγωνίζονται επάξια μια άλλη τεράστια βιομηχανία, αυτή των βιντεοπαιχνιδιών. Υπάρχουν επαγγελματίες παίχτες esports που κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια. Τα δε τουρνουά, προσελκύουν τεράστια πλήθη θαυμαστών. Για να κατανοήσουμε την έκταση, σκεφτείτε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends το 2019, είχε πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές.

Upgrade-i-ekseliksi-ston-kosmo-tou-gaming

Ο κόσμος του gaming, έχει δύο μεγάλους συμμάχους, την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα (VR & AR). Πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να διαχωρίσουμε αν αυτό που ζούμε μέσα σε ένα παιχνίδι είναι αληθινό ή όχι. Οι τεχνολογίες αυτές είναι, αν μη τι άλλο, επαναστατικές και ήδη βλέπουμε νέες εφαρμογές που βασίζονται σε αυτές. Αναμένεται, αυτές οι νέες εφαρμογές να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ

Η επόμενη μεγάλη τάση, είναι η έμφαση που δίνεται στο multiplayer gaming. Το ομαδικό παιχνίδι και η επικοινωνία μεταξύ των παικτών γίνεται απαραίτητη. Με τις διαδικτυακές πλατφόρμες Steam και Xbox Live, κάθε παίκτης μπορεί να συνδεθεί με δεκάδες άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο και όλοι μαζί να παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο παιχνίδι. Έτσι, περνάμε σε ένα νέο επίπεδο κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Τώρα, το gaming γίνεται μια εμπειρία περισσότερο κοινωνική και συνεργατική.

Φυσικά, όλες αυτές οι τάσεις έχουν σύμμαχό τους την τεχνολογία. Τα νέα λογισμικά είναι που δίνουν την δυνατότητα να φτιάχνονται πιο σύγχρονα και περίπλοκα παιχνίδια. Έχουμε τώρα πολλαπλασιάσει τα παιχνίδια και τα στυλ των παιχνιδιών και φυσικά το gaming είναι προσβάσιμο σε περισσότερο κόσμο.

Το Cloud Computing είναι πια μια συνυφασμένη με τον κόσμο του gaming τεχνολογία. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να μειώνουν την επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται για να εκτελεστεί ένα παιχνίδι. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς παίκτες να απολαμβάνουν το gaming, χωρίς να χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε υπολογιστές και κονσόλες.

Και φυσικά, η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κόσμο των παιχνιδιών. Χρησιμοποιείται για να δημιουργούνται πιο έξυπνοι και πιο ρεαλιστικοί χαρακτήρες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πιο ανταγωνιστικών αντιπάλων. Άρα, όσο η τεχνολογία της ΑΙ εξελίσσεται, τόσες περισσότερες εξελίξεις θα περιμένουμε κι εμείς στον κόσμο του gaming.

GAMING ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά τη βιομηχανία των παιχνιδιών, αφήσαμε μάλλον για το τέλος. Αυτό δεν είναι άλλο από την προσβασιμότητα. Παλαιότερα, τα παιχνίδια δεν ήταν για όλους κι οι εταιρείες δεν είχαν ως προτεραιότητα την πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε. Σήμερα όμως, οι προγραμματιστές κατανοούν ότι, η πρόσβαση σε όλο και περισσότερους ανθρώπους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έχουμε λοιπόν παιχνίδια στα οποία έχουν πρόσβαση άτομα με αναπηρίες, καθώς και παιχνίδια που μπορούν να παίξουν και άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον κόσμο του gaming, οι γνωστοί noobάδες.

FORTNITE

Αν τώρα, δίναμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός παιχνιδιού που η εξέλιξή τους ήταν ραγδαία εξαιτίας της τεχνολογίας, αυτό θα ήταν το Fortnite. Από το 2017 που έγινε η εμφάνισή του, έχει προσβασιμότητα μέσω έξι διαφορετικών τρόπων, όπως PC, Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS και Android. Η επιτυχία του, οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι έχει εκπληκτική δικτύωση και μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα έως και 100 παίκτες. Επίσης, διαθέτει σύστημα matchmaking, το οποίο σας λέει εάν η δική σας ομάδα, ταιριάζει με τις δεξιότητες που έχουν οι αντίπαλες προς εσάς ομάδες. Το Cloud Computing που αναφέραμε προηγούμενος, έχει επιτρέψει σε όλους τους παίκτες να παίζουν από όποια συσκευή θέλουν, χωρίς να χάνουν ιδιαίτερα σε εικόνα και απόδοση.

Λέγεται πως, σε μερικά χρόνια από τώρα όλοι οι άνθρωποι θα είμαστε gamers και πιο απλά ή περίπλοκα παιχνίδια θα έχουν προτεραιότητα ή έστω θα αποσπούν ένα μέρος του προσωπικού μας χρόνου. Η εξέλιξη του κόσμου του gaming είναι απίστευτα γρήγορα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία μας δίνει συνεχώς νέα προγράμματα, νέες τάσεις, νέες ιδέες και δυνατότητες. Τα παιχνίδια, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική παρέα κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά όσο εξελίσσεται μαζί τους και η επικοινωνία.

Up–grade.com.gr

ΠΩΛΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Υ, Γάζι

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ