Τραγωδία στην Άρτα: Το βρέφος έμεινε χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο

Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών

Το άτυχο βρέφος στην Άρτα έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο, τόνιζαν γιατροί στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Χρήστο Στρατουλάκο. 

Παρ' ότι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος όταν σημειώθηκε το περιστατικό που προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Άρτας, 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, γιατροί ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι η έλλειψη οξυγόνου για τόσες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, αν και δεν είχε υπερβολική ζέστη, μαζί με το γεγονός ότι το κοριτσάκι ήταν αρκετές ώρες αφημένο στο αυτοκίνητο οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού.  

Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το "βλέπει" ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσο μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών. 

O εισαγγελέας Άρτας άσκησε τη Δευτέρα δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 37χρονο πατέρα του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Το αδιανόητο συμβάν συνέβη όταν ο 37χρονος έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Όμως στο βρεφονηπιακό σταθμό δεν πήγε ποτέ. Αφότου άφησε το όχημά του σε πάρκινγκ με το μωρό μέσα σε αυτό, αναχώρησε για την εργασία του με υπηρεσιακό όχημα για την Λευκάδα. 

Ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού επικοινώνησαν με τη μητέρα για να μάθουν αν έχει συμβεί κάτι στο κοριτσάκι και δεν πήγε. Η μητέρα επικοινώνησε με τον σύζυγο της ρωτώντας τον πού είναι το παιδί, και αυτός έντρομος πήγε στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν αργά. 

Στη συνέχεια μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Άρτας ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Πηγή: www.skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ