Καιρός:Από αύριο έρχεται η Άνοιξη- Σήμερα Πέμπτη βροχές

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιλαμβάνει το σημερινό σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και η Θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Έρχεται ηλιοφάνεια από Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Πέμπτη 11/5/23

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και στο Θρακικό βαθμιαία έως 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Aυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Εύβοια

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η πορεία του καιρού μέχρι και την Τρίτη 16/5/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Παρασκευή 12 Μαΐου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Βελτίωση θα υπάρξει το απόγευμα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20°C και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο 13 Μαΐου προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 14 Μαΐου αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου θα έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Τέλος, την Τρίτη 16 Μαΐου αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ