Ελ.Βατσινά: Επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ με ένα πρόσωπο ισχυρό, δυναμικό και κυρίως καθαρό!

Petite Perle 300×250

"Σας καλώ να εμπιστευτείτε ένα πρόσωπο καθαρό, που δεν έχει να λογοδοτήσει για τίποτα" – είπε η Ελένη Βατσινά, στην ομιλία της στο κατάμεστο "Φουγάρο", το βράδυ της Πέμπτης.



Αψήφησαν το βροχερό καιρό και γέμισαν την αίθουσα "Φουγάρο", το φουαγιέ και τον εξωτερικό χώρο, πολίτες που το βράδυ της Πέμπτης παρακολούθησαν την ομιλία της Ελένης Βατσινά.

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, φθάνοντας στο νούμερο 9 της Λ.Ικάρου αφιέρωσε αρκετό χρόνο συνομιλώντας με τους ανθρώπους που είχαν καταφθάσει για να την ακούσουν, στηρίζοντας δια της παρουσίας τους την υποψηφιότητά της.

"Είναι μια πολύ σημαντική βραδιά η αποψινή. Περιβάλλομαι από εμπιστοσύνη και στήριξη κι αυτό με γεμίζει δύναμη για να συνεχίσω στη διαδρομή που έχω επιλέξει στο ΠΑΣΟΚ.
Καλώ τον κόσμο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για την Αξιοπρέπειά μας.
Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν έναν άνθρωπο δυνατό, με ψυχή, με πείσμα, βγαλμένο από την πραγματική κοινωνία.
Έναν άνθρωπο πάνω από όλα καθαρό: καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν Ελένη Βατσινά!"
– ανέφερε η υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου, λίγο πριν λάβει το λόγο.

Την Ελένη Βατσινά προλόγισαν η αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζέφη Δημαδάμα και ο υποψήφιος του κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Παύλος Χρηστίδης με δύο εμπνευσμένα βίντεο-χαιρετισμούς που απέστειλαν, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος με ένα πύρινο λόγο υπενθύμισε στιγμές που, όπως είπε, "η Ελένη Βατσινά ήταν εδώ όταν ετίθετο ακόμη και θέμα ύπαρξης του Κινήματος. Η Ελένη Βατσινά είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε την επόμενη ημέρα στη Βουλή. Το 2019 τερμάτισε δεύτερη, μετά από ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά ήρθε η ώρα που θα τερματίσει πρώτη!"

Αν και βροχερό το απόγευμα, κατά την ομιλία ο … ήλιος του ΠΑΣΟΚ ανέτειλε με την υποψήφια βουλευτή να κάνει συχνές αναφορές στις ομάδες πολιτών που είναι ευάλωτοι και δεν έχουν στηριχθεί ουσιαστικά ως σήμερα.

"Ακούω να ρωτάνε «με ποιον θα πάμε»…
Λοιπόν, θα πάμε με τον άνεργο, με τον νέο που αναζητά διέξοδο, με τον άνθρωπο που δίνει σχεδόν ένα μισθό για ενοίκιο.
Θα πάμε με τον εργαζόμενο των 400 ευρώ και τον συνταξιούχο, που του κόπηκε το ΕΚΑΣ και δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα.
Θα πάμε με εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού τους δανείου, γιατί διπλασιάστηκε!
Θα πάμε με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που βλέπει την πόρτα της τράπεζας κλειστή.
Εμείς θα πάμε με την εργαζόμενη γυναίκα που δε βρίσκει θέση σε δημόσιο παιδικό σταθμό για το παιδί της, γιατί δεν επαρκούν οι θέσεις"
– ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία της, εστιάζοντας στα ουσιώδη, κόντρα στις ανέξοδες συζητήσεις περί συνεργασιών και δήθεν διλημμάτων.

"Επιμένουμε και οραματιζόμαστε μια ελληνική κοινωνία πέρα από το γκρίζο, όπου το ΠΑΣΟΚ θα έχει ρόλο ουσιαστικό και καταλυτικό
για τον Πολίτη, για τη Ζωή μας"
– ανέφερε η Ελένη Βατσινά, με το κοινό να καταχειροκροτεί την επισήμανσή της ότι "δεν είμαστε όλοι ίδιοι", καλώντας παράλληλα τους πολίτες να επιλέξουν το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει κρίνοντας από το ποιος μπορεί πραγματικά να ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γιγαντώσει τη φωνή τους.

Η κ.Βατσινά αναφέρθηκε και στο στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ βάζει σε αυτές τις εκλογές, κάνοντας λόγο για αγώνα για ένα διψήφιο ποσοστό που θα καταστήσει το κίνημα ισχυρό προκειμένου να έχει τη διαπραγματευτική δύναμη για την προώθηση των κοινωνικών ζητημάτων, "δηλαδή όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά:
• Μεγάλα έργα στην Κρήτη
• Εργασιακά και μισθολογικά ζητήματα
• Ο Τουρισμός και η ανάπτυξή του πέρα από το δίπτυχο «ήλιος – θάλασσα»
• Διαρροή των νέων μας στο εξωτερικό
• Έκρηξη της έμφυλης βίας
και πολλά ακόμη που κάνουν τον πολίτη να νιώθει ευάλωτος και ανυπεράσπιστος"
.

Κατά την ομιλία της η Ελένη Βατσινά αναφέρθηκε στον οικονομικό Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά ο πολίτης, την έλλειψη προοπτικής για τους νέους, την απαξίωση των συνταξιούχων, την αδιαφορία της Πολιτείας για τον πρωτογενή τομέα, τον Τουρισμό που προχωράει "στον αυτόματο" με εφόδια τον ήλιο, τη θάλασσα και την ικανότητα των επιχειρηματιών του κλάδου.

Ειδική αναφορά όμως έκανε στους νέους, λέγοντας ότι
"πασχίζουν για μια θέση εργασίας
και αν ο μισθός τους είναι κάτι παραπάνω από τα 680 ευρώ του βασικού,
θεωρούνται και τυχεροί!
Τυχεροί γιατί εργάζονται, τυχεροί γιατί πληρώνονται!
Τυχεροί γιατί δεν ζουν με επιδόματα ή με χαρτζιλίκι από τους γονείς!

Είναι όμως αυτές συνθήκες αξιοπρέπειας;
Είναι αυτό, αλήθεια, το σχέδιο των τελευταίων κυβερνήσεων
για να δώσουν ώθηση στους νέους να δημιουργήσουν;
Οι σημερινοί 30άρηδες είναι η γενιά των διαδοχικών κρίσεων,
η γενιά που διστάζει να κάνει οικογένεια,
που έχει σπουδές, δεξιότητες, εφόδια
αλλά δεν έχει πού να τα διοχετεύσει παραγωγικά"
.

"Οι πολίτες 25 ως 45 ετών του «σήμερα» είναι παγιδευμένοι, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική. Αυτό είναι λοιπόν το βασικό διακύβευμα αυτών των εκλογών: Η προοπτική: μισθολογικά, με αξιοκρατία, με συνθήκες που θα δώσουν το δικαίωμα και την ευκαιρία σε ικανούς ανθρώπους να δημιουργήσουν
και με τη σειρά τους να πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν"
– ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε πολλά σημεία, ο λόγος της Ελένης Βατσινά καλυπτόταν από το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που σε όσα άκουγε, "έβλεπε" τον εαυτό του. Καταχειροκροτήθηκε δε, κατα την αναφορά της στις γυναίκες, στην έλλειψη ισότητας στην πραγματικότητα, στις στρεβλές νοοτροπίες που έχουν κάνει την Κρήτη να πρωταγωνιστεί σε βιβλία συμβάντων και δελτία ειδήσεων, με επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας και γυναικοκτονίες.

"Η καθιέρωση στην ελληνική νομοθεσία του όρου «γυναικοκτονία» είναι παραπάνω από αναγκαία, προκειμένου να διατυπωθεί εύγλωττα ότι γυναίκες δολοφονούνται επειδή είναι γυναίκες" – είπε η Ελένη Βατσινά, εισπράττοντας το χειροκρότημα από το πολυπληθές κοινό όλων των ηλικιών που γέμισε το "Φουγάρο".

Η ολοκλήρωση της ομιλίας και ο "Ήλιος" σε υψηλά ντεσιμπέλ ανέβασαν το θερμόμετρο, με τον κόσμο να σπεύδει να χαιρετήσει την Ελένη Βατσινά, με πολλές ευχές για επιτυχία στις 21 Μαΐου.
Η υποψήφια βουλευτής εισέπραξε με χαμόγελο και ευχαριστίες κάθε ευχή και κάθε χειραψία δεσμευόμενη, όπως ανέφερε και στο κλείσιμο της ομιλίας της
"Να κάνουμε μαζί ένα ξεκίνημα καθαρό, χωρίς αστερίσκους από το παρελθόν, γιατί η Ελένη Βατσινά υπηρετεί με αφοσίωση τις αξίες του σοσιαλισμού και τον πολίτη χωρίς να έχει να λογοδοτήσει για τίποτα!"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ