Γιώργος Ματαλλιωτάκης: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες αποφασίζουν αν θέλουν σταθερότητα ή νέες περιπέτειες

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ μιλά στη Φ.Μ για τις θέσεις του κόμματος, τους στόχους του αλλά και τον τόπο του, το  Μαλεβίζι

Μεθοδικός και στοχοπροσηλωμένος ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει από τους χώρους που έχει κληθεί να υπηρετήσει ότι αν κάτι το αναλάβει το κάνει με πάθος και γνώση. Έμπειρος στις εκλογικές κούρσες διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις εκλογές τις 21ης Μαΐου. Αυτές οι εκλογές τον βρίσκουν με άμεση σχέση με το Μαλεβίζι, λόγω της συζύγου του, και πλέον έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή. Ο κ. Ματαλλιωτάκης μιλά στην εφημερίδα για τα μηνύματα που λαμβάνει,  για τις θέσεις της ΝΔ, για τους προσωπικούς του στόχους και φυσικά για το Μαλεβίζι που έγινε η αδυναμία του. 

 Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεται από τον κόσμο;

 Τα μηνύματα που εισπράττω κατά τις περιοδείες μου στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και στα χωριά του νομού είναι ιδιαίτερα θετικά. Ο κόσμος δείχνει την εμπιστοσύνη του τόσο στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και στις πολιτικές της ΝΔ οι οποίες μας κράτησαν όρθιους την περίοδο της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης, η οποία ακόμα δοκιμάζει τους πολίτες με την ακρίβεια. Οι πολίτες όμως είναι σίγουροι ότι και αυτό το σοβαρό πρόβλημα, της ακρίβειας, θα καταφέρουμε να το επιλύσουμε μετά τις εκλογές καθώς έχουμε αποδείξει την αποτελεσματικότητα  και τη μεθοδικότητα μας στα μέτωπα που έχουμε μέχρι τώρα κληθεί να αντιμετωπίσουμε.

 Έχουν αποφασίσει όλοι τι θα ψηφίσουν ή τους βλέπεται προβληματισμένους ότι «όλοι ίδιοι είναι;»

 Η πλειοψηφία των πολιτών έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ποιο κόμμα θα ψηφίσει. Άλλοι εκδηλώνουν την προτίμηση τους και άλλοι όχι. Νομίζω ότι το «όλοι ίδιοι είναι» έχει παρέλθει. Ο κόσμος πλέον χρησιμοποιεί πολλές πηγές ενημέρωσης και μπορεί να συγκρίνει τις πολιτικές, οι οποίες θα κάνουν καλύτερο το δικό του αύριο αλλά και των παιδιών του. Με αυτά τα δεδομένα θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη. Εκεί θα αποφασίσει ποιες πολιτικές είναι εύκολες υποσχέσεις και ποιες είναι οικονομικά εφικτές;

 Ποιο είναι το κύριο επιχείρημα για να επιλέξουν τη ΝΔ;

 Το έργο μας πέρασε μέσα στην τετραετία από πολλές συμπληγάδες μας, κατάφερε όμως να μας βγάλει στα ανοικτά της ανάπτυξης. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πανδημία, ενεργειακή κρίση, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, το μεταναστευτικό και πολλά άλλα. Ωστόσο τα καταφέραμε. Θωρακίσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, προστατεύσαμε τα σύνορα μας και βέβαια βάλαμε αναχώματα ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες στο μέτρο του δυνατού από τις διεθνείς πιέσεις της πληθωριστικής κρίσης.

Σε επίπεδο Κρήτης βάλαμε σε τροχιά τον ΒΟΑΚ εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης ενός έργου πνοής που το συζητάμε πολλές δεκαετίες στο νησί μας. Παράλληλα το Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου που κατασκευάζεται θα αναβαθμίσει τα μέγιστα το τουριστικό μας προϊόν.

 Ποια είναι η εκτίμησή σας για τα αποτελέσματα του Ηρακλείου; Από τα στοιχεία που πιθανότατα έχετε πόσες έδρες πιθανολογείται ότι θα έχει στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου;

 Δεν θα διακινδυνεύσω καμία εκτίμηση καθώς οι Ηρακλειώτες είναι ο τελικός κριτής μας. Το σίγουρο είναι, αν κρίνω και από την ανταπόκριση του κόσμου, ότι στο νομό Ηρακλείου θα υπάρξουν εκπλήξεις με τις έδρες της ΝΔ…Σε εθνικό επίπεδο προβλέπω φυσικά νίκη του κόμματος μας.

 Ο δικός σας προσωπικός στόχος ποιος είναι; Βλέπεται τον εαυτό σας στη βουλή;

Δεν είμαι υποψήφιος για να ικανοποιήσω τις φιλοδοξίες μου. Θέλω να προσφέρω στους Κρητικούς, όπως συνεχίζω να προσφέρω χρόνια τώρα από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης. Επίσης θέλω να δώσω μια προοπτική στους νέους ανθρώπους των οποίων τα προβλήματα γνωρίζω καλά καθώς διδάσκω στο ΕΛΜΕΠΑ. Μαζί τους θέλω να σχεδιάσουμε το αύριο που αξίζουν.

Δεν νομίζω να υπάρχει υποψήφιος που να μην θέλει να βρεθεί στη Βουλή. Το ίδιο θέλω και εγώ. Για να μεταφέρω δυνατά τη φωνή των Κρητικών στα κέντρα των αποφάσεων.

 Και τέλος ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους της περιφερειακής ενότητας του Ηρακλείου αλλά και ειδικά του Μαλεβιζίου;

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες αποφασίζουν αν θέλουν σταθερότητα ή νέες περιπέτειες. Την σταθερότητα την αντιπροσωπεύει η ΝΔ και την εγγυώνται τα στελέχη μας και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου μας. Είμαι ανάμεσα τους και είναι μεγάλη μου τιμή. Όπως θα είναι μεγάλη μου τιμή να με επιλέξουν και να με ψηφίσουν οι πολίτες τόσο του Μαλεβιζίου όσο και του νομού Ηρακλείου.

Η σχέση με το Μαλεβίζι

Κε Ματαλλιωτάκη αυτή η εκλογική αναμέτρηση σας βρίσκει με ιδιαίτερη σχέση με το Μαλεβίζι καθώς η σύζυγός σας είναι από τον Κρουσώνα.

 Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που η καταγωγή της συζύγου μου είναι από τον Κρουσώνα. Μία κωμόπολη με πλούσια ιστορία, αξιόλογους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή στέκονται στο πλευρό μου.

Ανθρώπους με δυναμισμό στα κοινά, αλλά και την οικονομία του δήμου. Γνώρισα καλύτερα αυτό τον τόπο μέσω του πεθερού μου Θεμιστοκλή Τζουλιαδάκη, τέως δημάρχου Κρουσώνα όπου στη θητεία του σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή. Κυρίως μέσω του πεθερού μου μπόρεσα να γνωρίσω σε βάθος τα χαρακτηριστικά, αλλά και τα προβλήματα αυτού του υπέροχου και ιδιαίτερου τόπου.

Η σχέση αυτή μου προσδίδει ευθύνη προσφοράς σ' αυτό τον τόπο που πλέον θεωρώ και δικό μου. Σ αυτή την αναμέτρηση παίρνω μεγάλη δύναμη από τη στήριξη των Κρουσανιωτών, αλλά και των υπολοίπων δημοτών του Μαλεβιζίου.

Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω τα μέγιστα και δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο να προσφέρω με τη σειρά μου στην ανάπτυξη του τόπου.

 Το Μαλεβίζι είναι μια δυναμική εκλογική περιοχή. Επιθυμείτε να γίνει το προπύργιό σας; 

 Συμφωνώ απόλυτα με τη δυναμική του Μαλεβιζίου. Είναι ένας ευλογημένος και πολλά υποσχόμενος τόπος. Χρειάζεται ενίσχυση το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας.

Δεν μου αρέσει η λέξη προπύργιο. Προτιμώ τη λέξη αδυναμία. Ναι το Μαλεβίζι είναι η αδυναμία μου και ο νομός Ηρακλείου η μεγάλη πρόκληση μου να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων του.

Πρώτη δημοσίευση Φωνή του Μαλεβιζίου 11/5/2023

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ