Λάμπρος Βαμβακάς: Τιμούμε και στηρίζουμε τους νοσηλευτές κάθε μέρα

Petite Perle 300×250

"Έμπρακτη, καθημερινή και ουσιαστική θα πρέπει να είναι η στήριξη στους νοσηλευτές της χώρας μας που καθημερινά δίνουν σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα, προσφέροντας στον συνάνθρωπο και κρατώντας σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες υγείας σε αντίξοες συνθήκες" αναφέρει σε δήλωση του με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών, αλλά και την παγκόσμια ημέρα μαιών που εορτάζεται στις 5 Μαΐου , ο υποψήφιος βουλευτής του
ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λάμπρος Βαμβακάς.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής η χώρα μας είναι προτελευταία ανάμεσα στις 32 χώρες του ΟΟΣΑ με 3,4 Νοσηλευτές /1000 κατοίκους, με το επίπεδο της νοσηλείας ωστόσο να παραμένει υψηλό χάρη στην κατάρτιση, την εκπαίδευση αλλά την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που έχουν οι Έλληνες νοσηλευτές.


Στην μεγάλη κρίση της πανδημίας ο νοσηλευτικός κλάδος μέσα από δυσκολίες και πρωτόγνωρες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και νέα δεδομένα κατάφερε να στηρίξει τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να δώσει προστιθέμενη αξία σε ένα επάγγελμα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας.


Ο κ. Βαμβακάς, γνωρίζοντας ως γιατρός και λειτουργός της υγείας, την εργασία και τον ρόλο των νοσηλευτών επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να στελεχωθούν όλες οι βαθμίδες της υγείας με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να λειτουργούν σε συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες, αλλά και με καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.


Οι νοσηλευτές θα πρέπει έχουν την αναγνώριση και την εκτίμηση που τους αξίζει για την εργασία τους, ενισχύοντας την επαγγελματική τους ανάπτυξη και αναγνωρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές τους.


Αυτό μπορεί να επιτευχθεί

*με βελτίωση των συνθηκών εργασίας των νοσηλευτών -και κατ' επέκταση της ασφάλειας
όλων μας- μέσω της αύξησης της στελέχωσης και της επίτευξης ασφαλούς αναλογίας νοσηλευτών ανά ασθενή και ανά κάτοικο,

  • με την παροχή καλύτερων αμοιβών που να αντιστοιχούν στην επικινδυνότητα και στο
    βαθμό δυσκολίας και υπευθυνότητας του επαγγέλματός τους,

  • *με την δημιουργία υποστηρικτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας, της διευκόλυνσης
    των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματός τους και της πρόσβασής τους στη συνεχιζόμενη
    εκπαίδευση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ