Με καταγωγή από τα Καλέσα ο νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κασιμάτης

Petite Perle 300×250

Περήφανος και συγκινημένος ο αδερφός του Μιχάλης Κασιμάτης

Γνήσιο τέκνο του Μαλεβιζίου είναι ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κασιμάτης.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στα Καλέσα. Ο αδερφός του Μιχάλης Κασιμάτης δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, και δηλώνει ΜΕ ταπεινά λόγια αδερφικής αγάπης, περήφανος για τον αδερφό του, μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου.

Η αδελφότητα της Μονής εξέλεξε παμψηφεί Ηγούμενο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κασιμάτη ενώ νέοι σύμβουλοι του θα είναι οι Αρχιμανδρίτες  Φιλάρετος Σμαραγδάκης και Θεοφύλακτος Μηλιαράκης.

Να θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα χρέη Ηγουμένου συνέχιζε να ασκεί ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο οποίος όμως έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο νέος Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής διακονεί την ενορία Αγίου Βασιλείου, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής, άριστος γνώστης του τυπικού της Εκκλησίας και χαίρει εκτίμησης τόσο στο χώρο του Μοναστηριού όσο και ευρύτερα.

newshub.gr podcast

Με πληροφορίες από το newshub.gr,

Φωτογραφίες Σταυρακάκης Ε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ