Χάρης Μαμουλάκης: «Η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα»

Petite Perle 300×250

Με αφορμή τις ανιστόρητες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, που όσο κι αν προσπάθησε να ανασκευάσει, δείχνουν ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποκάλυψαν ένα απαράδεκτο αλλά και ανιστόρητο σχέδιο που βρίσκεται σε εφαρμογή από την απερχόμενη κυβέρνηση: Την απαξίωση ενός αγώνα δεκαετιών για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων ως δήθεν δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα. Αυτή η στάση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Μανόλης Γλέζος, ακόμη και ένα ευρώ να ήταν, έχουμε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να το διεκδικήσουμε. Το οφείλουμε στη μνήμη των προγόνων μας, στη μνήμη των αγωνιστριών και των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τη δική μας ελευθερία.

Θυμίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την Έκθεση – Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019), ενώ είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική).

Είναι ξεκάθαρο ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ο ελληνικός λαός, στις 21 Μαΐου, θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου. Θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή και τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση.».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ