Ιωνικός – Λαμία: Τελικός παραμονής και υποβιβασμού την τελευταία αγωνιστική στα πλέι άουτ της Super League

Petite Perle 300×250

Τα πλέι άουτ της Super League 1 ολοκληρώνονται με την 7η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάνει και έναν "τελικό" παραμονής και υποβιβασμού, ανάμεσα στον Ιωνικό και τη Λαμία (13/05, 20:00).

Με τον Λεβαδειακό να έχει ήδη υποβιβαστεί, Ιωνικός και Λαμία θα "μονομαχήσουν" στη Νίκαια για βρεθούν και τη νέα σεζόν στη Super League 1, με τους Νικαιώτες να θέλουν μόνο νίκη, αφού βρίσκονται στο -2 και οι Λαμιώτες "σώζονται" και με ισοπαλία.

Οι δύο ομάδες θα "παλέψουν" έτσι για την παραμονή, αλλά και για τα… χρήματα. Η ομάδα που θα αποφύγει τον υποβιβασμό θα λάβει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο περισσότερο την επόμενη σεζόν από τα τηλεοπτικά, αλλά και πάνω από ένα εκατομμύριο έξτρα από το στοίχημα.

Η ιστορία στα Ιωνικός – Λαμία

Πέντε αναμετρήσεις και στις δύο έδρες έχουν δώσει μέχρι τώρα στη Super League οι δύο ομάδες και σε μόλις σε μια έχει επικρατήσει γηπεδούχος. Η πρώτη τους κόντρα ήταν στις 3 Οκτωβρίου 2021 με γηπεδούχο τον Ιωνικό, όπου η Λαμία επικράτησε με 2-1, ενώ στον Β' Γύρο πήρε τη νίκη και στην έδρα της με το ίδιο σκορ.

Ο Ιωνικός επικράτησε στο παιχνίδι τους για τα Playouts εκείνης της σεζόν με 1-0, χάρη σε γκολ το Βασίλη Μάντζη. Ο επιθετικός του Ιωνικού έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς κόντρα στην Λαμία με τον Ιωνικό και το σερί του σταμάτησε στις 30 Ιανουαρίου 2023, στη νίκη της ομάδας της Νίκαιας για τον Β' Γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την σεζόν 1965-66 στην Β' Εθνική και οι περισσότερες σελίδες από το κοινό παρελθόν τους βρίσκονται στην δεύτερη κατηγορία.

2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

– ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

1 ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ: 2-3

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ