Με το δεξί ο Γιούχτας στα μπαράζ νίκησε με 2-1 την Κοζάνη

Petite Perle 300×250

Ο Γιούχτας ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα του στα μπαράζ πρωταθλητών της Γ'΄Εθνικής, επικρατώντας με 2-1 της Κοζάνης στις Αρχάνες για την 1η αγωνιστική του μίνι αυτού πρωταθλήματος.

Κόντρα στα προγνωστικά και παρότι αγχώθηκε στο τέλος, ο Γιούχτας μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του στα μπαράζ πρωταθλητών της Γ' Εθνικής, επικρατώντας ενός εκ των φαβορί για την άνοδο, της Κοζάνης με 2-1.

Σκόρερ για την ομάδα των Αρχανών ο Ροβίθης στο 32ο λεπτό και ο Γκίνη στο 45′, η οποία δεν απειλήθηκε σχεδόν σε καμία φάση του αγώνα από τους πρωταθλητές του 2ου Ομίλου, δεχόμενη το γκολ της μείωσης από τον Πάνο σε ανύποπτο χρόνο, ωστόσο δεν μπήκε σε περιπέτειες παρά την πίεση στο τέλος.

Στο 11′ η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού, με τον Γκίνη να σεντράρει και τον Γελαδάρη με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας της Κοζάνης να μην καταφέρνει να δώσει στη μπάλα πορεία προς το τέρμα.

Στο 21′ ο Γιαλούσης κατάφερε με αυτοθυσία και το πρόσωπο του να ανακόψει την προσπάθεια του Λάμπογλου, ο ο οποίος σούταρε από καλή θέση.

Στο 32′ ο Γιούχτας πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ψαρράς με εξαιρετική παράλληλη σέντρα, έδωσε την ευκαιρία στον Μανώλη Ροβίθη να σκοράρει για το 1-0 νικώντας τον Καραγκιόζη.

H Κοζάνη έψαξε το  γκολ της ισοφάρισης στιγμές αργότερα, αλλά δεν το βρήκε ούτε με την κεφαλιά του Λάμπογλου στο 34′, αλλά ούτε και στην εκτέλεση φάουλ του Νιάσε στο 40′.

Αυτός που σκόραρε και πάλι ήταν ο Γιούχτας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. με τον Γκίνη μετά από πάσα του Αζίζι να μπαίνει μέσα στην περιοχή, στέλνοντας με δυνατό σουτ τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Καραγκιόζη και δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα των Αρχανών πριν τη λήξη του πρώτου 45λέπτου.

Στο 55′ ο Μπακάλης σούταρε με τη μπάλα να χτυπά στο σώμα του Τζανή, ο οποίος δεν επέτρεψε να απειληθεί η εστία του Χρήστου.

Στο 68′ ο Παπανικόπουλος βρέθηκε από καλό σημείο στα όρια της περιοχής μόνος του, αλλά η στάση του σώματος του δεν τον βοήθησε ώστε να τελειώσει όπως θα ήθελε τη φάση.

Σε ανύποπτο χρόνο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μειώσουν στο σκορ, με τον Πάνο  να βρίσκει μπροστά του τη μπάλα και με ένα σουτ το οποίο πήρε εξωτερικά φάλτσα, νίκησε τον Χρήστου που δεν είχε αντίδραση, δίνοντας άγρια μορφή στα τελευταία λεπτά του ματς.

Στο 75′ ο Βρεττός σούταρε, με την μπάλα να προσκρούει στα σώματα των αμυντικών της Κοζάνης, ενώ ανάλογη ήταν και η κατάληξη της φάσης για τον Γιούχτα, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ, Ροβίθη ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η άμυνα του Γιούχτα ήταν αυτή που έπρεπε στα τελευταία λεπτά και κρατώντας με αποφασιστικότητα το 2-1 μέχρι τέλους, ξεκίνησε με τρίποντο την πορεία της στα μπαράζ πρωταθλητών της Γ' Εθνικής.

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς): Χρήστου, Γελαδάρης, Τζανής, Γιαλούσης, Ψαρράς (90′ Στακάκης), Αργκιλέσι, Κίσσας, Αζίζι (66′ Δασκαλάκης), Βρεττός, Γκίνη, Ροβίθης (90′ Ρουσσάκης)

Κοζάνη (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Λάμπογλου (59′ Αποστολίδης), Καραγιάννης (17′ λ.τ Παπανικόπουλος, 81′ Βοριαζίδης)), Γιαλαμίδης, Πάτας (46′ Ψάλτης), Μπακάλης, Νιάσε, Κούφας, Κανούλας,  Παπαργυρίου.

primesport.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ