Περιοδεία και συναντήσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που σήμερα στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει στο Μεϊντάνι (πεζόδρομος Ίδης). 

Περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες. Είχε συναντήσεις με το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Ηρακλείου και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα και της αντιπροσωπείας του Κόμματος στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο Τ. Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Σ. Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κρήτης και ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στον Νομό Ηρακλείου, με το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Γ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία εξωθούν πολλούς συναδέλφους του εκτός επαγγέλματος. Το κόστος για το πετρέλαιο των σκαφών, ο ΦΠΑ, τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν, οι δυσβάστακτες χρεώσεις από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, οι ζημιές στα εργαλεία τους από τον ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό των λαγοκέφαλων και πολλά ακόμα τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση. Επισήμανε τη σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις τους, που ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ έχει αναδείξει πολλές φορές στη Βουλή τα προβλήματά τους, σε αντίθεση με την προκλητική αδιαφορία που έχουν συναντήσει από τα αρμόδια υπουργεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης οι οποίοι έχουν μελετήσει τη ζημιά των λαγοκέφαλων στους αλιείς της Κρήτης, τονίζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρόνοια για την αποζημίωσή τους καθώς υφίστανται μεγάλες φθορές τα εργαλεία παραγωγής τους και απαιτείται πολύς χρόνος και χρήμα για την αποκατάστασή τους. Επιπρόσθετα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του είδους αυτού σε όλο το Αιγαίο.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη στήριξης των αλιέων από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως την ώρα που φοροαπαλλάσσονται οι εφοπλιστές, αυτοί αφήνονται στη μοίρα τους. Σημείωσε πως το ΚΚΕ θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό τους και πως όσο πιο δυνατό αναδειχτεί από την κάλπη τόσο πιο δυνατή θα είναι η παρέμβασή του και η φωνή του υπέρ του λαού.

Συνάντηση με ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Αργότερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχαν συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ. Εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέθεσαν στον Δ. Κουτσούμπα τα προβλήματα και τα αιτήματά τους μεταξύ των οποίων σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, αναγνώριση του παιδαγωγικού χαρακτήρα των δομών και της ιδιότητας του εκπαιδευτικού στο παιδαγωγικό προσωπικό τους με παράλληλη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κ.ά.

Κατήγγειλαν ακόμα την απροειδοποίητη απόφαση της απερχόμενης κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση των δομών με πολύ δυσμενείς προβλέψεις για τα δημοτικά ΚΔΑΠ με κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας, αλλά και να βρεθούν αυτά σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών των παιδιών που φιλοξενούν και θα αυξήσει τον αριθμό των παιδιών που αποκλείονται από τις δομές.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους, τα έχει πολλές φορές αναδείξει στη Βουλή, τόνισε την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων και να πάψουν να βρίσκονται σε ομηρία, αναφέρθηκε στα ζητήματα των υποδομών, της χρηματοδότησης κ.ά., προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να μείνουν στο Δημόσιο, αλλά με επίλυση όλων αυτών των ζητημάτων για τα οποία καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν δεσμεύεται. Καταλήγοντας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές ώστε πιο δυνατό να συνεχίσει να παλεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ