Μηνύματα φορέων για τη Γιορτή της Μητέρας-Με αφορμή τη σημερινή γιορτή

Petite Perle 300×250

Στο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη. για την γιορτή της Μητέρας αναφέρονται τα εξής:

"Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας, αποτελεί μία ελάχιστη αναγνώριση της σημαντικής και αδιάλειπτης προσφοράς της κάθε μητέρας τόσο στην οικογένειά της, όσο και στη διαμόρφωση των αρχών και των αξιών της κοινωνίας μας. 
Στη σημερινή εποχή, οι μητέρες πρωταγωνιστούν στη ζωή και έχουν καταλάβει επάξια σημαντικές θέσεις στην αγορά εργασίας, στο δημόσιο βίο, στην πολιτική και στο δημόσιο βίο. Ανταποκρίνονται, με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους ρόλους τους, ξεχωρίζουν και διακρίνονται. 
Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλες τις  μητέρες."

Μήνυμα δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού
      Με την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας», αναγνωρίζεται, συμβολικά, η προσφορά της –η καθημερινή, η παντοτινή,  η βαρυσήμαντη– στην οικογένεια, στην κοινωνία, σε κάθε χώρα.  Τιμώντας το πρόσωπο που μας δώρισε την ζωή, τιμάμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου.
     Η επίγνωση της ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης και των θυσιών κάθε μητέρας, αποτελεί ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης προς αυτήν. Εν τούτοις, η ουσιαστικότερη έκφραση ανταπόδοσης, είναι η ίδια η προσωπική μας πορεία: όταν συγκροτείται με αξίες, με ανθρωπιά, με προκοπή, και με ουσιαστικές πράξεις στον βίο μας.
       Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τα πιεστικά οικονομικά ζητήματα, σε έναν κόσμο ιδιαίτερων απαιτήσεων, περίπλοκων συνθηκών ζωής και ασταμάτητων αλλαγών, ο ρόλος της εργαζόμενης μάνας εκτός της οικίας της –αλλά και της εργαζόμενης μέσα στο σπίτι της– γίνεται διαρκώς και πιο απαιτητικός. Χρειάζεται σκληρός, καθημερινός αγώνας για να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις της.
     Αποτελεί χρέος της πολιτείας, χρέος της κοινωνίας, χρέος όλων μας, η στήριξη της αποστολής που έχει κάθε μητέρα. Με δράσεις και αποτελεσματικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν: δυνατότητα εργασίας, σεβασμό στην προσωπικότητά της, αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, και ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της ζωής.
Στον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις μητέρες όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ