Έρχονται κοντά στην λύση του μυστηρίου στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Petite Perle 300×250

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2012. Αγρια μεσάνυχτα, ένα μίνι βαν ανεβαίνει στο όρος Πατέρας και φτάνει στην παλιά εγκαταλειμμένη αμερικανική βάση, σε μια από τις κορυφές του βουνού, πάνω από τη Νέα Πέραμο. Οι δύο άνδρες που βγαίνουν με γρήγορες κινήσεις σηκώνουν το άψυχο σώμα του Μάριου Παπαγεωργίου, το μεταφέρουν στο Fiat Doblo, το καταχωνιάζουν κάτω από 15 βαριά σακιά με κάρβουνο και μέσα από επαρχιακούς δρόμους καταλήγουν στον Κιθαιρώνα ή στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, όπου σε αχαρτογράφητο μέχρι στιγμής σημείο τον θάβουν για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να προδώσει το ένοχο μυστικό τους.

Οκτώμισι χρόνια μετά, στις αρχές του 2021, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκεται αδικαιολόγητα καμένο στην οδό Ηρακλειδών, στο κέντρο της Αθήνας. Είχε προηγηθεί η έρευνα του Ανθρωποκτονιών και οι πληροφορίες που έφτασαν από «βαθύ λαρύγγι» της φυλακής για το ποιοι και πώς εξαφάνισαν τον Μάριο Παπαγεωργίου που προκάλεσε πανικό και εκνευρισμό στον 54χρονο άνδρα που αποφάσισε να κάψει το κόκκινο βανάκι για να σβήσει τα ίχνη του. Ο Μιχάλης Κ. και ο Γιώργος Κ. συνελήφθησαν τη Δευτέρα ως οι άνθρωποι του μεγάλου αρχηγού της απαγωγής του 26χρονου σπουδαστή, που πήραν εντολή να θάψουν και να εξαφανίσουν μια για πάντα το πτώμα του.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών λένε ότι ένας από τους δύο είναι έτοιμος να «σπάσει» και να αποκαλύψει το σημείο όπου στις 28 Αυγούστου έθαψαν το νεαρό παιδί.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα, οι πληροφορίες λένε ότι αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις δύο ακόμη άτομα που φέρεται να έχουν συγγενική σχέση με τον 78χρονο «εγκέφαλο» που βρίσκεται χρόνια τώρα έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας. Το επόμενο βήμα για να κλείσει ο φάκελος είναι να περάσουν από τα γραφεία του εισαγγελέα δύο ακόμη πρόσωπα που φέρεται να έχουν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή και δολοφονία του σπουδαστή.

Φινάλε

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, όταν εξιχνίασαν την απαγωγή του Μάριου, ήξεραν ακριβώς τι είχε συμβεί και ποιοι ήταν οι ενορχηστρωτές αυτής της σκοτεινής ιστορίας. Υπήρχαν ωστόσο κάποια θολά σημεία που εμπόδιζαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με βασικό ερώτημα το πού έθαψαν τον άτυχο νέο για να σβήσουν τα ίχνη τους. Τους τελευταίους 20 μήνες η υπόθεση αναζωπυρώθηκε με αφορμή την πληροφορία που έδωσε ένας κρατούμενος που ήταν κοντά στον ηλικιωμένο «εγκέφαλο» της απαγωγής, την αποκάλυψη δεκάδων τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του αρχηγού και των τελευταίων δύο συλληφθέντων, και έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γραφτεί το φινάλε της υπόθεσης που για μία και πλέον δεκαετία ανατριχιάζει το πανελλήνιο.

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η ομάδα που κατέστρωσε την απαγωγή δεν περίμενε ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου θα αντιδρούσε και θα προσπαθούσε να διαφύγει, με ολέθρια για εκείνον αποτελέσματα.

marios-papageorgiou

Ο νεαρός, στην προσπάθειά του να αποφύγει τους δύο απαγωγείς, δέχθηκε πισώπλατο χτύπημα με έναν πυροσβεστήρα από τα χέρια του 78χρονου και έπεσε νεκρός. Τα σχέδια της συμμορίας άλλαξαν και πλέον πρωταρχικός στόχος ήταν να εξαφανίσουν το άψυχο σώμα του 26χρονου. Ετσι, τη νύχτα της 10ης Αυγούστου του 2012, μετέφεραν το πτώμα με το Audi του Μάριου στην εγκαταλειμμένη αμερικανική βάση πάνω από τη Νέα Πέραμο και το έκρυψαν πρόχειρα. Ηταν ένα σημείο που γνώριζε σαν την παλάμη του χεριού του ο ηλικιωμένος αρχηγός, αφού δούλευε ως οδηγός, στα νιάτα του στη συγκεκριμένη βάση, όμως δεν ήταν ένας χώρος που θα μπορούσε να κρατήσει μια για πάντα τον άτυχο Μάριο.

Από τις αναλύσεις των τηλεφωνικών κλήσεων προέκυψαν δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του 78χρονου και των δύο ανθρώπων του που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα. Στόχος τους, να στήσουν μια «μηχανή» εξαφάνισης για να μην καρφωθούν ποτέ στις Αρχές.

Τελικά αποφάσισαν, άγρια μεσάνυχτα της 28ης Αυγούστου του 2012, να πάνε με το κόκκινο βανάκι του 54χρονου στην παλιά αμερικανική βάση. Εχουν αγοράσει 15 τσουβάλια κάρβουνο για να περιορίσουν τις οσμές και να κουκουλώσουν το πτώμα κατά τη μεταφορά του.

Πράγματι, παίρνουν το άψυχο κορμί του 26χρονου και ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από επαρχιακούς δρόμους καταλήγουν από το όρος του Κιθαιρώνα σε ένα σημείο κοντά στα Δερβενοχώρια όπου το εξαφανίζουν. Τρεις ώρες μετά, ο «κοριός» καταγράφει μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο συλληφθέντων και του 78χρονου, ο οποίος τους ρωτάει «το φτιάξατε, κάνατε τη δουλειά;», για να πάρει την απάντηση: «Τέλειωσε, τέλειωσε». Και στο τέλος της συνομιλίας ο ένας από τους δύο πρόσφατα συλληφθέντες, με απίστευτη κυνικότητα, απευθυνόμενος στο μεγάλο αφεντικό, εκστομίζει: «Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα».Στο δικαστήριο που έγινε το 2014, ο 53χρονος και ο 54χρονος είχαν κληθεί να δώσουν καταθέσεις ως φίλοι του κατηγορούμενου. Ο ένας από τους δύο, σκληρό καρύδι, κράτησε αρνητική και άκαμπτη στάση, ενώ ο δεύτερος ήταν ένα βήμα πριν «σπάσει» και τα πει όλα. Κάτι που ελπίζουν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών ότι θα συμβεί τώρα που βρίσκεται πλέον κρατούμενος και κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

ΠΗΓΗ Protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ