Βασίλης Κικίλιας: Νέο ρεκόρ προσλήψεων για τα ξενοδοχεία

Petite Perle 300×250

Σε στοιχεία Μελέτης της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας αναφέρεται σε tweet του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, τα οποία καταδεικνύουν ισχυρή ανάπτυξη των ξενοδοχείων και των μικρών-μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι η αναβάθμιση του τουρισμού τα έτη 2022 και 2023 ανοίγει νέες θέσεις εργασίας, παραθέτοντας ότι την περίοδο Φεβρουαρίου- Μαρτίου οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία κατέγραψαν υψηλό 20ετίας, ενώ τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριος 2022- Φεβρουάριος 2023) τα ξενοδοχεία σημείωσαν σε επίπεδο πωλήσεων αύξηση 32% σε σύγκριση με τη αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Επιπλέον, σύμφωνα με ευρήματα έρευνας της ΕΤΕ σε 200 ξενοδοχειακές Μμε, δείχνουν ότι στις επιχειρήσεις υπάρχει αισιοδοξία για διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2023 με την αναπτυξιακή υπεροχή να διατηρείται σε ορίζοντα τριετίας και με αποτέλεσμα ο κλάδος να προχωρά σε πιο επιθετικές προσλήψεις και επενδύσεις.

«Ξεκινήσαμε την τουριστική σεζόν νωρίτερα ποτέ και αυτό δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και έφερε έσοδα στην οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο υπουργός Τουρισμού.

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ