Αλέξης Τσίπρας: "Η Κρήτη την Κυριακή διώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μαξίμου"

Petite Perle 300×250

«Ήλθε η ώρα της αλλαγής», με την φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο χθες το βράδυ στην πολυπληθή πλατεία Ελευθερίας ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η Κρήτη υπογράφει το συμβόλαιο της αλλαγής. Αυτή την Κυριακή μετά από 30 χρόνια η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου».

Έκανε επίσης , για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, που είναι απογοητευμένοι, όπως είπε, από την ηγεσία της ΝΔ και οι απανωτές επιθέσεις στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, σημάδεψαν την ομιλία στο Ηράκλειο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τετάρτης.

Άξονας των επιθέσεων ήταν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η παραδοχή στην διάρκεια της τηλεμαχίας από τον κ. Μητσοτάκη του σκανδάλου των υποκλοπών, το "οποίο πρέπει να τεθεί στην κρίση της δικαιοσύνης".

Στην συνέχεια εξαπέλυσε νέα επίθεση και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως "κάποιοι λένε πως παριστάνουν τους αποκλειστικούς κληρονόμους του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε ένα μέτωπο: τη Δεξιά" και κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς να ακολουθήσουν την Κυριακή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ηράκλειο: Νέα πρόσκληση Τσίπρα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και διμέτωπη επίθεση στους προέδρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Ηράκλειο: Νέα πρόσκληση Τσίπρα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και διμέτωπη επίθεση στους προέδρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα επανέλαβε την σκληρή κριτική για την στάση του Πρωθυπουργού στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών λέγοντας ότι "αποτελεί αναλγησία από μέρους του να κατηγορεί άλλους για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης".

Στα εργασιακά υποστήριξε πως επικρατεί εργασιακή ζούγκλα και το 8ωρο καταστρατηγείται ενώ τα νοικοκυριά οδηγούνται στην απόγνωση. "Τα σπίτια που χάνονται, κάποιοι τα αρπάζουν κοψοχρονιά, για αυτούς νοιάζεται¨, είπε. Όπως είπε, ο Μητσοτάκης καλεί τον κόσμο να ξεχάσει όσα πέρασε 4 χρόνια όταν βρεθεί πίσω από το παραβάν.

"Μας λέει πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτειες, ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα…. στην οικογενειοκρατία. Μας λέει μην ονειρεύεστε καν!", είπε και πρόσθεσε πως "δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Αλλαγή.

Ηράκλειο: Νέα πρόσκληση Τσίπρα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και διμέτωπη επίθεση στους προέδρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Είπε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε 4 πυλώνες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και κοινωνικό κράτος ενώ τόνισε πως 1ο βήμα θα είναι η αναστολή των πλειστηριασμών, κάτι που δε θα κοστίσει στο κράτος και θα ακολουθήσει η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

"Φέτος, δε θα υπάρχει το τεχνητό χέρι της κ. Κεραμέως να τους κόψει τον δρόμο και να τους οδηγήσει στα κολέγια".

Θα μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και μηδενικό για βασικά είδη διατροφής.

Αναφέρθηκε στην επιστροφή της 13ης σύνταξης και των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Υποστήριξε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο.

Είναι κάλεσμα για συνεννόηση στις προοδευτικές δυνάμεις, δεν είμαστε το ίδιο στο πρόγραμμά μας η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άκουσα να λέει κάποιος εξ αριστερών, είπε.

Κάποιοι λένε πως παριστάνουν τους αποκλειστικούς κληρονόμους του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε ένα μέτωπο: τη Δεξιά!

"Μέτωπό μας μόνο είναι η χειρότερη Δεξιά της Μεταπολίτευσης, η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη", είπε και τόνισε πως "απλώνουμε τα χέρια στις προοδευτικές δυνάμεις!"

Ακολούθησαν αναφορές σε έργα που αφορούν στην Κρήτη, όπως την αναβάθμιση του λιμανιού του Ηρακλείου, την αξιοποίηση του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης", την επίσπευση των εργασιών του αεροδρομίου Καστελίου, την αποκατάσταση των πληγέντων από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου.

Μίλησε για τα ΑΕΙ της Κρήτης και τόνισε ότι "εμείς προσλαμβάνουμε καθηγητές και όχι αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια".

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπάρξει 2η κάλπη.

Σας καλώ, είπε, από την πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στην οδό Δικαιοσύνης, να βγάλετε 1ο τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Να πάμε μαζικά στις κάλπες και να στείλουμε ομάδα βοήθειας στο Μαξίμου να πακετάρει ο Μητσοτάκης και να ξηλώσει τα καλώδια του Predator. 

Κάλεσε τον κόσμο να συγκρίνει τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας με την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

"Πάμε την Κυριακή να γράψουμε Ιστορία. Με την ψήφο μας να ανοίξουμε την πόρτα στην Αλλαγή, τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία. Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο. Σας καλώ το βράδυ της Κυριακής να πανηγυρίζει ο λαός και όχι οι ημέτεροι, να παίζει η λύρα για τους αετούς και όχι τις ακρίδες", είπε στο τέλος της ομιλίας του.

Ακολούθησαν αναφορές σε έργα που αφορούν στην Κρήτη, όπως την αναβάθμιση του λιμανιού του Ηρακλείου, την αξιοποίηση του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης", την επίσπευση των εργασιών του αεροδρομίου Καστελίου, την αποκατάσταση των πληγέντων από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με την ακόλουθη φράση: "Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο. Σας καλώ το βράδυ της Κυριακής να πανηγυρίζει ο λαός και όχι οι ημέτεροι, να παίζει η λύρα για τους αετούς και όχι τις ακρίδες".

Πηγές : ertnews.gr, cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ