Χάρης Μαμουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ,  Χάρης Μαμουλάκης, απαντά στις ερωτήσεις της Φ.Μ.

Λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Χάρης Μαμουλάκης, απαντά στις ερωτήσεις της Φωνής του Μαλεβιζίου «χωρίς φόβο και με πάθος», παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του. Μιλά για την προοπτική για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 αλλά και ποια είναι τα επιχειρήματα για να προσεγγιστούν οι ψηφοφόροι. Απαντά στο γιατί κάποιος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

  Είμαστε πλέον λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, οι ψηφοφόροι έχουν κυριολεκτικά βομβαρδιστεί από διάφορα μηνύματα. Αν πρέπει ως υποψήφιος να πείτε μόνο ένα επιχείρημα για να με πείσετε να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ποιο θα ήταν αυτό κ. Μαμουλάκη

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ψηφίσει ο πολίτης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Έχουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να τα κάνουμε πράξη. Για να φέρουμε, επιτέλους, Δικαιοσύνη παντού!

  Ποια προοπτική δίνει το κόμμα σας;

 Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, η αποκατάσταση της κοινωνικής Δικαιοσύνης και η παραγωγική ανάκαμψη της χώρας. Έτσι ώστε η απογοήτευση να δώσει την θέση της στην προοπτική. Ξέρετε, μία χώρα για να μπορέσει να «ανθίσει» με όρους ευημερίας, χρειάζεται ψωμί για όλους, ενισχυμένη Δημοκρατία για συμμετοχή και συνυπευθυνότητα στις αποφάσεις, αλλά κυρίως ευκαιρίες για τη νέα γενιά ώστε να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με το πρόγραμμα και το σχέδιο, του υπηρετεί και τους τρεις αυτούς στόχους.

  Γιατί να πιστέψω εσάς κι όχι τη ΝΔ που ισχυρίζεται ότι με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας οδεύουμε προς νέο μνημόνιο;

  Η ΝΔ θα έπρεπε να ασχολείται πώς θα καταλήξει σε ένα δικό της πρόγραμμα – που έχει καταντήσει «ράβε – ξήλωνε» – και όχι να προσπαθεί με ψέματα να αντιπαρατεθεί στο πρόγραμμά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει τεράστια ευθύνη για το ότι μπήκαμε σε μνημόνια. Η ΝΔ είναι εκείνη που χρωστάει περισσότερα από 400.000.000 ευρώ δανεικά κι αγύριστα. Όχι εμείς, που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος, αφήσαμε μαξιλάρι 37 δισ. και δεν χρωστάμε ως κόμμα ούτε ένα ευρώ.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο και κυρίως απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Αν κοστίσει σε κάποιος το πρόγραμμά μας, είναι στα funds και σε αυτούς που θα σταματήσουν να βγάζουν εύκολα δισεκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

«Είμαστε πιο έμπειροι – Μάθαμε από τα λάθη»

  Τι άλλαξε από το 2015 μέχρι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να χειριστεί καλύτερα τα πράγματα;

 Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κυβέρνησε το 2015 – 19 στις πιο δύσκολες συνθήκες που βρέθηκε ποτέ κυβέρνηση στη μεταπολίτευση. Σίγουρα έγιναν λάθη, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησαν με ειλικρίνεια και εντιμότητα βάζοντας στο επίκεντρο την πατρίδα και τους πολίτες της. Από τότε μέχρι σήμερα, είμαστε πιο έμπειροι. Μάθαμε από τα λάθη μας και ωριμάσαμε. Τώρα, ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μας δώσει την πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμα μας και όχι τους εξαναγκασμούς των μνημονίων. Να κάνουμε πράξη το Συμβόλαιο για την Αλλαγή και να φέρουμε Δικαιοσύνη παντού.

 Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεται από τον κόσμο;

  Η αγωνία και η απόγνωση που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό συναντάμε σε ολόκληρο το νομό, σε γυναίκες και άνδρες, μικρούς και μεγάλους. Την ίδια ώρα ωστόσο, βλέπουμε στα μάτια τους την ελπίδα για το αύριο. Κι αυτό το καλύτερο αύριο, μπορούμε να το προσφέρουμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που καλεί κάθε μία και κάθε έναν πολίτη, να υπογράψει μαζί μας το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Ένα Συμβόλαιο που είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε, με την πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την πρώτη μέρα της προοδευτικής κυβέρνησης, να είναι ήδη έτοιμη, με τρία άρθρα: Αναστολή όλων των πλειστηριασμών Α' κατοικίας μέχρι τον νέο νόμο, μείωση του ΦΠΑ για τα τρόφιμα στον κατώτερο συντελεστή και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στο κατώτερο ευρωπαϊκό όριο, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τα παιδιά που δίνουν τώρα Πανελλαδικές.

  Ποια είναι η εκτίμησή σας για το Ηράκλειο; Θα διατηρήσει το υψηλό ποσοστό του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ;

  Όπως σας ανέφερα παραπάνω τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ θετικά. Διακρίνει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μακριά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τη χειρότερη διακυβέρνηση που έχει δει ο τόπος από τη μεταπολίτευση. Είμαστε σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα διατηρήσει το υψηλό ποσοστό του στο νομό Ηρακλείου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει και το ψηφοδέλτιο μας που και στο Ηράκλειο απαρτίζεται από μια δυνατή ενδεκάδα ανθρώπων. Ένα ψηφοδέλτιο ασφάλειας, σιγουριάς και νίκης!

«Η απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο στόχος»

  Ποιος είναι προσωπικός σας στόχος  σε σχέση και με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές;

  Ο προσωπικός στόχος ταυτίζεται με τον κοινό στόχο: Να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να φέρουμε την πολιτική αλλαγή και τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Να κάνουμε πράξη το Συμβόλαιο για την αλλαγή. Σε τοπικό επίπεδο, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, αλλά και να τις αυξήσουμε. Στόχος μας επίσης είναι, οι συμπολίτες μας να μοιραστούν το όραμα μας για το Ηράκλειο και την Κρήτη και που θέλουμε να πάμε την επόμενη μέρα των εκλογών. Ως μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κάνει έργα και δεν θα μείνει σε ανέξοδες υποσχέσεις και «φιέστες» όπως για παράδειγμα με τον ΒΟΑΚ.

  Προέρχεστε από μια δυναμική περιοχή αυτή του Μαλεβιζίου. Έδωσε η ΝΔ την ώθηση με τις εγκρίσεις προγραμμάτων στην περιοχή ή η αυτοδιοίκηση γενικώς ξεχάστηκε; Είχαμε και τη φονική κακοκαιρία στην περιοχή.

 Το Μαλεβίζι είναι μια από τις πιο δυναμικές χωρικές ενότητες στο νομό Ηρακλείου και μια περιοχή που έχει τεράστιες δυνατότητες. Αναπτυξιακές, τουριστικές, αλλά και στον πρωτογενή τομέα. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φρόντισε την Αυτοδιοίκηση. Κάτι που για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι στην κορυφή της ατζέντας μας, αλλά φάνηκε και από τις πράξεις της περιόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία 4 χρόνια, οι άνθρωποι του Μαλεβιζίου έχουν μείνει, δυστυχώς, στο περιθώριο περιμένοντας μέχρι και σήμερα να δουν υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη να υλοποιούνται. Όπως αυτές μετά την καταστροφική πλημμυρά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Παλαιοκάστρου, όπου η ΝΔ δεν έχει δώσει καμία λύση ώστε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ανάλογης τραγωδίας.

  Και τέλος ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους;

  Πλησιάζουμε στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους πολίτες να πάνε στην κάλπη. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ίδιοι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους. Να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν γι' αυτούς. Κι αυτό μόνο με ένα τρόπο γίνεται. Με τη συμμετοχή όλων στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" 18/5/2023

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ