Φρ. Παρασύρης: Μια είναι η αγωνία του ΠΑΣΟΚ – Να μη μένει κανείς στο περιθώριο

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλάει στη Φωνή του Μαλεβιζίου λίγο πριν την κάλπη

Νέος ηλικιακά αλλά έμπειρος πολιτικά, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, γνωρίζει καλά από πολιτικές μάχες, νίκες και ήττες. Υπηρέτησε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στις πολύ δύσκολες στιγμές του. Σήμερα ύστερα από τις μεγάλες περιπέτειες, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση επιδιώκει να λάβει ισχυρή εντολή με βάσει το πρόγραμμά του, που προτείνει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Για το τι σηματοδοτεί η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ το αναλύει ο ίδιος απαντώντας στις ερωτήσεις της "Φωνής του Μαλεβιζίου".

Κύριε Παρασύρη έχετε ήδη διατελέσει μια φορά βουλευτής την περίοδο 2009-2012, επί Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα την εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν τα πάντα και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες σήμερα γιατί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ;

 Κυρία Καφετζοπούλου, υπάρχουν δυο θεμελιώδεις δημοκρατικές και εθνικές υποχρεώσεις στις οποίες οφείλουν να ανταποκρίνονται όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Το εθνικό καθήκον ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής αντίληψης της πραγματικότητας σε διεθνές, ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο και το εθνικό καθήκον αλήθειας και ειλικρίνειας που έχει πάντα κόστος. Ο δρόμος που πορεύεται η δική μας Παράταξη, υπηρετεί και τις δύο αυτές υποχρεώσεις.

Ύστερα από τις μεγάλες περιπέτειες, την κατάρρευση των μύθων, την αποκάλυψη των μεγάλων ψεμάτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προτείνει τη μόνη βιώσιμη, δίκαιη και δημοκρατική διέξοδο στα προβλήματα της χώρας και του λαού μας. Στον πυρήνα του προγράμματός μας βρίσκεται η ανάγκη για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου, που θα υπηρετεί τις αρχές, της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της προοπτικής χωρίς επικίνδυνες περιπέτειες. Εμπιστοσύνη σημαίνει ο κάθε πολίτης να νιώθει ασφάλεια για τη ζωή του, την οικογένεια του, τους κόπους του. Η δικαιοσύνη να είναι όντως για όλους και όχι για λίγους ισχυρούς. Οι φόροι του λαού να πιάνουν τόπο σε σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες. Ότι το κράτος λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Στελεχώνεται από πραγματικά άξιους και όχι από κομματικά ρουσφέτια. Αξιοπρέπεια σημαίνει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος όπου ο πιο αδύναμος Έλληνας δεν φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του. Σε μια ώρα ανάγκης δεν θα περιμένει μήνες στις λίστες της ντροπής για να χειρουργηθεί. Οι νέοι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια, να ανοίξουν το δικό τους σπίτι. Τα νέα παιδιά να διεκδικούν τα όνειρα του και όχι να τα ψαλιδίζουν με κριτήριο το πορτοφόλι της οικογένειας τους. Να μη μένει κανείς μόνος στο περιθώριο. Για όλους αυτούς τους λόγους, την Κυριακή, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί την απόφαση για αλλαγή.

 Πολλοί λένε ότι έχετε την ίδια δεξαμενή ψήφων με το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πιστεύετε ότι ισχύει αυτό;

 Τα κομματικά στεγανά έχουν καταρρεύσει. Το 2023 οι παλιές, ξεπερασμένες, διαχωριστικές γραμμές έχουν ατονήσει. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που αναγνωρίζουν στο δικό μας πολιτικό χώρο, την έννοια της πατριωτικής ευθύνης στα εθνικά θέματα και την ανάγκη για την προστασία και την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Επομένως, εμείς απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό και υπεύθυνο πολίτη.

 Πιστεύεται ότι μπερδεύτηκαν οι ψηφοφόροι με αυτόν το άγνωστο «Χ» σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας; Ή απλά κάποιοι ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα για να αποπροσανατολιστεί ο ψηφοφόρος;

 Το πραγματικό ερώτημα – διακύβευμα των εκλογών είναι σε ποια επιτέλους χώρα θέλουμε να ζούμε.

Σε μια χώρα της οποίας το κράτος θα συνεχίσει να αποτελεί το λάφυρο του εκάστοτε νικητή των εκλογών και να υπηρετεί τα συμφέροντα των πελατειακών δικτύων του ή σε μια χώρα όπου το κράτος δικαίου θα λειτουργεί εγγυώμενο το δημόσιο συμφέρον και ενθαρρύνοντας τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, που δημιουργούν νέες προοπτικές και προετοιμάζουν ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας; Αυτοί που απέτυχαν να αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου, δεν μπορούν να ηγηθούν της αναγκαίας προσπάθειας να αλλάξουν τα πολιτικά και διαχειριστικά πρότυπα της χώρας.

"Δεν έχουμε αγωνία για την προσωπική επιβίωση του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα"

Η απλή αναλογική από μόνη της, δεν επιτάσσει τις συνεργασίες;

 Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή προς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με ένα ισχυρό ποσοστό, για να συζητήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις το πρόγραμμά μας και εφόσον συμφωνήσουμε σε αυτό, θα δούμε και τα πρόσωπα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία για την προσωπική επιβίωση ούτε του κ. Μητσοτάκη ούτε του κ. Τσίπρα. Έχουμε αγωνία για την επιβίωση του ελληνικού λαού με ελπίδα και προοπτική.

 Πιστεύτε ότι ο κόσμος έχει «ζεσταθεί» ξανά με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Το ρωτάω αυτό επειδή για σειρά ετών το Ηράκλειο ήταν «κάστρο» για το κόμμα και επιπλέον ο πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι γνήσιο τέκνο του Ηρακλείου.

 Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό και τον παλμό της κομματικής μας βάσης σε όλο το νομό. Χαίρομαι γιατί τα θετικά δείγματα γραφής είναι πολλά. Χαίρομαι γιατί καθημερινά τους τελευταίους μήνες, σε αυτό τον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί, βιώνω τη δυναμική και τις δυνατότητες της Παράταξης. Της Παράταξης που γεννήθηκε σε αυτόν εδώ τον τόπο. Γιατί πρέπει να το θυμόμαστε και να το λέμε δυνατά και καθαρά. Είμαι βέβαιος ότι στο Ηράκλειο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταγράψει ποσοστά που θα δίνουν μια νέα προοπτική. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο Πρόεδρος τιμά με τη συμμετοχή του το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, δίνει επιπλέον δυναμική στο ΠΑΣΟΚ.

Εφικτός στόχος οι δύο έδρες

Ποια είναι η αίσθησή σας; Αυτό το διψήφιο ποσοστό και οι δύο έδρες που προσδοκούν τα τοπικά στελέχη είναι εφικτός στόχος;

Δύο έδρες και ποσοστό αρκετά αυξημένο σε σχέση με το 2019. Λίγες ημέρες πριν την Κυριακή, καλύτερα να μη στοιχηματίσω για συγκεκριμένο ποσοστό. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμική στο Ηράκλειο.

 Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους και στο Μαλεβίζι;

Όπως τονίζω τους τελευταίους μήνες σε κάθε χωριό και γειτονιά το Ηράκλειο πρέπει να βγει μπροστά. Προσωπικά, δεσμεύομαι ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων που μου αναλογούν, θα συνεργαστώ στενά με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τον κόσμο της ιδιωτικής οικονομίας, τους εκπροσώπους των αγροτών, τους ανθρώπους του τουρισμού, προκειμένου όλοι μαζί, να καλύψουμε το αναπτυξιακό έλλειμμα του νομού, που εδραιώθηκε πάνω σε υπερσυγκεντρωτικό κράτος. Σε αυτή την προσπάθεια για μια νέα αναπτυξιακή πορεία, το Μαλεβίζι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι εξελίξεις τρέχουν. Τόσο η κατασκευή του ΒΟΑΚ, όσο και η ηλεκτρική διασύνδεση, η μετεγκατάσταση του εργοστασίου της ΔΕΗ, η ανάδειξη του ορεινού όγκου του Μαλεβιζίου, δημιουργούν ένα ευρύ πεδίο παρεμβάσεων και συνεργασιών για το Μαλεβίζι. Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω, να σας εξομολογηθώ, κα Καφετζοπούλου, όπως είπα και πριν λίγες ημέρες, στην κεντρική μου ομιλία, όλες αυτές τις ημέρες επιστρέφοντας σπίτι αργά το βράδυ, προσπαθώ να αφιερώσω έστω και δέκα λεπτά στα τρία μου παιδιά. Ξέρω καλά πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Ακόμα όμως και τότε, σκέφτομαι πόσο πολύ πρέπει να δουλέψουμε για αυτά τα παιδιά. Για τους σημερινούς νέους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες. Γιατί τους οφείλουμε πολλά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ